lauantai 9. kesäkuuta 2018

MAUKAS SITRUUNA-KANAPASTA

Pastaruoat ovat nopeita ja helppoja tehdä sekä maistuvat meillä kaikille perheenjäsenille. Kanapastaa on tullut tehtyä extempore tyylillä useasti oman fiiliksen ja eri ainesosien mukaan. Omiin keitoksiinsa kuitenkin ajan kanssa kyllästyy, jos ei keksi tarpeeksi vaihtelua, makunystyrät tylsistyy. Alla ohje, minkä löysin uusimmasta Pirkka-lehdestä (06-07/2018). Ohjetta sovelsin hieman, koska pidän maustetuimmista ruoista. Aivan loistava ohje.



Ohjetta sovelsin seuraavasti:

* Tein 1 ½ kertaisen annoksen (6 annosta)
* Käytin broilerisuikaleita yhteensä 900 g (lempeä Guajillo-chili marinadissa)
* Valkosipulia reilusti eli 6 isoa kynttä
* Mustapippuria 2 tl myllystä
* Sitruunamehua 5 rkl
* Pastana Torino Täysjyvä Cappelli pasta (1 pss/ 500 g)
* Yrteistä valitsin basilikan


Meillä tämä pasta maistui kaikille erittäin hyvin. Ruokaa jäi vielä seuraavaksikin päiväksi, kun tein ison määrän kerralla. Suorittelen rohkeasti mausteiden lisäämistä. Erityisesti sitruunaan sai laittaa reilusti, jotta se maistui kunnolla, mutta miedosti.

2 kommenttia: