keskiviikko 30. toukokuuta 2018

MAKSUTTOMAT ULKOTREENIT JYVÄSKYLÄSSÄ - PEUKKU JYVÄSKYLÄN KAUPUNGILLE

Jyväskylän kaupunki tarjoaa asukkailleen maksuttomia ohjattuja ulkotreenejä ympäri kaupunkia ajalla 14.5- 28.6.2018. En tiennyt tästä, vaikka asiasta on kuulemma tiedotettu useassa eri paikassa. Ystäväni, joka työskentelee Jyväskylän kaupungilla hoitotyössä, kertoi minulle näistä maksuttomista ulkotreeneistä ja pyysi kanssaan jollekin kerralle mukaan.


Kävin treenaamassa kahvakuulatunnilla Huhtasuon liikuntapuistossa eräänä torstaina ystäväni kanssa. Useissa ohjatuissa ulkona tapahtuvissa kahvakuulatreeneissä, mistä olen ilmoituksia nähnyt, vaaditaan ottamaan oma kahvakuula mukaan ja yleensä jopa pari eri kuulaa. Itse, kun en omista kahvakuulia lainkaan, olen joutunut jättämään ko. ohjatut treenit väliin. Tämä maksuton Jyväskylän kaupungin järjestämä kahvakuulatunti ulkona oli toisenlainen eli tarjolla oli osallistujille kahvakuulia valmiina eikä näin ollen vaadittu omien tuomista mukanaan. Hienoa!

Kahvakuulatunti kesti opastuksineen noin tunnin. Paikalla oli 10-12 henkilöä + Jyväskylän kaupungin liikunnan ohjaaja vetäjänä. Osallistujissa oli miehiä sekä naisia, nuoria sekä työikäisestä eläkeläiseen. Mahtava porukka ja hyvä ohjaaja. Treeni oli tehokas ja vaihtoehtoja eri liikkeille oli tarjolla. Esim. burpee-liikkeen sai askeltaa halutessaan. Joku päivä käyn testaamassa kuntopiiri-tunnin.

Hienoa, että kaupunki tukee asukkaidensa liikuntaharrastuksia maksuttomilla ulkotreeneillä. Uskon, että tämä tukee liikuntaharrastusten aloittamista, jos vain rohkenee mukaan lähteä. Yksin tunneilla ei jää. Sen huomasin, kun kävin kahvakuulatunnilla. Ihmiset juttelivat toisilleen ja treenin yhteishenki oli hyvä. Käy testaamassa, jos Jyväskylässä asut!

6 kommenttia:

 1. Iso hatunnosto kyllä nyt kaupungille! Tosi hienoa toimintaa ja varmasti saa monet innostumaan liikkumisesta, kun ei ole sitä kamalaa kynnystä, että ensin pitää ostaa kuukausikorttia ja sitoutua ties mihin :D Itsekin kävisin, jos Joensuussa tällaisia järjestettäisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kaupungilta loistojuttu asukkailleen!

   Poista
 2. Kiva idea Jyväskylän kaupungilta tukea liikkumisessa ja järjestää ulkotreenejä. Tuommoista olisi kiva käydä itsekin joskus kokeilemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Mukavaa ulkona treenata porukassa ja vielä ilmaiseksi.

   Poista
 3. Kerrassaan mahtava juttu :)

  VastaaPoista