keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

VIIKON RANTALOMALLA KARPATHOKSELLA OSA 1/2

Pääsin viettämään kesälomaani 9.7 lentämällä Kreikkaan rantalomalle, kohteeseen Karpathos. Matkaseuranani ei ollut perheeni vaan matkaan lähdin ystäväni kanssa. Kreikan saari Karpahtos sijaisee Rodoksen ja Kreetan välissä. Saari on hyvin vuoristoinen, joten korkeanpaikankammoinen voi välillä kokea kauhunhetkiä, varsinkin autoteillä.

 
Saari on pieni eli vain 50 km pitkä ja  asukkaita saarella on noin 6 000, joista 2 000 asuu Karpathoksen kaupungissa (kutsutaan myös nimellä Pigadia). Pigadiassa rannat olivat hyviä, mutta viereisessä kaupungissa Ammoopissa oli mielestämme paras ranta. Siellä kävimme kahtena päivänä aurinkoa ottamassa ja uimassa. Bussimatka Pigadiasta Ammoopiin kesti boin 15 min ja hinta yhteen suuntaan mentäessä oli 2.30 e/ hlö. Busseja kulki parin tunnin välein, suurin piirtein.
 
Kahden rantatuolin ja varjon hinta Pigadiassa 5- 6 e/ pvä ja Ammoopissa 7 e/ pvä.
 

 Kuvassa Ammoopin rantaa "hyppy"kallioineen

 
Kuvassa Ammoopin rantaa kauempaa kuvattuna
 

Pigadian kaupunki eli Karpathoksen kaupunki rantakadulla kuvattuna. Illalla kaupunki heräsi todelliseen eloon. Päivällä kaupungissa oli hyvin hiljaista.
 

Talot Pigadiassa oli pääosin valkoisia, mutta joukossa oli välillä taloja sinisen eri sävyistä jopa keltaiseen ja tummanpunaiseen. Tämä talo oli mielestäni kaunis.

 
Tässä talossa on raikkautta värimaailman suhteen.


Kaupat tarjosivat turisteille monenlaista ostettavaa. Paljon oli keramiikkatöitä tarjolla.
 
HINTATASO:
 
Olut ravintolassa 3.50 e (Mythos)
1/2 l karahvi talon viiniä ravintolassa n. 6 e
Moussaka ravintolassa 8.50-11 e
Rantatuolit kahdelle + varjo 5- 7 e/ pvä
Linja-auto naapurikaupunkiin (15 min matka) 2.30 e suunta/ hlö
Pina Colada drinkki baarissa 7.50 e (happy over hinta jossakin baarissa oli 5 e)
Kaupassa 1/2 vesipullo 0.40 e, joskus sai jopa 1l vesipullon 0.40 e
 
OMAT LOMAFAKTAT:
 
- Apollomatkan valmismatka 416 e/ hlö sisältäen lennot, hotellin aamupalalla ja lentokenttäkuljetukset.
- Viinitilaretki Apollomatkojen kautta (klo:17.30- 21) 37 e/ hlö. Retki sisälsi viinitilalla käynnin ja ruokailun Voladan kylässä vuoristossa sekä matkat vuoristokylään ja takaisin.
-Veneretki merellä paikallisen toimijan kautta (Sofia my love-laiva) (klo: 9.30- 17) 25 e/ hlö. Retki sisälsi 3:lla eri rannalla käynnit ja yksityisessä tavernassa ruokailun sekä laivalla pientä oheisohjelmaa.
- Hotellimme oli Iolkos. Matkaa rantaan oli 600 m ja keskustaan 500 m. Huoneen hintaan sisältyi aamupala. Ilmastointi oli ostettava erikseen 5 e/ pvä. Wifi oli vain hotelli aulassa, mutta ilmainen.
- Lämpötilat ajalla 9-16.7 oli meidän tietojen mukaan +27c- +34 c. Pääosin noin + 30 c päivittäin.
 
Seuraavassa postauksessa kerron enemmän loman aikaisesta ruokailuista ja liikkumisesta saarella.


2 kommenttia: