torstai 20. heinäkuuta 2017

VIIKON RANTALOMALLA KARPATHOKSELLA OSA 2/2

Edellisessä postauksessa kerroin yleisesti lomastani Karpathoksen saarella, mutta tässä postuksessa pääosan saa lomaruokailut ja oma liikkuminen saarella.

Voi rantalomallakin kerryttää askelia, vaikka suurimman osan ajasta nauttikin auringosta ja kirjojen luvusta sekä hyvästä ruoasta. Kohteessa aina liikkui jalan, lukuun ottamatta bussimatkoja naapurikaupunkiin. Hotellilta, kun aamulla liikenteeseen lähdettiin, iltapäivällä sinne palattiin suihkuun ja vaatteita vaihtamaan rantsun jälkeen. Pian sitten uudelleen lähdettiin illaksi syömään ja ympäristöä tutkimaan. Saarella oli korkeuseroja paljon eli portaita, jyrkkiä ylämäkiä ym. Kyllä tuli pohja- ja pakarajumppaa ihan huomaamattaan tehtyä.
 

Loman askelkertymät Polar M400 mukaan:
 
9.7    17739 askelta (10.07 km)
10.7  11209 askelta (6.06 km)
11.7  14672 askelta (8.11km)
12.7  17142 askelta (9.69 km)
13,7  10386 askelta (5.62 km)
14.7  10933 askelta (5.99 km)
15.7  9966  askelta  (5.42 km)
 
Ruoka kohteessa oli hyvää, kreikkalaista ruokaa. Olen aina ollut "hulluna" moussakaan ja sitä tuli syötyä useampana päivänä ja aina eri ravintoloissa. Toinen suuri herkkuni on kreikkalainen salaatti ja kolmatena suosikkina tulee kanasouvlaki. Pidän myös kalasta ja äyriäistä, joten niitäkin tuli syötyä joitakin kertoja. Ruokakuvia otin aika paljon, mutta laitan tähän kuvan muutamasta ateriasta teille fiilisteltäväksi ja itselleni muistoksi.
 
 
Kuvassa ensimmäisen lomapäivän lounas: Kana gyros lautanen (pitaleipäpaloja, kanaa, ranskalaisia, kurkkua ja tomaattia sekä tsatsikia). Hinta oli n. 9 e.


Erään illallisen alkupala paikassa Ravintola Acropolis. Ostimme kaksi eri alkupalaa puoliksi  ystävän kanssa. Lautasella valkosipulissa maustettuja sieniä ja muistaakseni valkoviinissä haudutteuja jättikatkarapuja. Lisäksi pöytään tuotiin aina vaaleaa vehnäleipää. Ravintola Acropolis oli laadukas ruokapaikka, jossa oli hyvä ja asiakasta kunnioittava palvelu.
 
 
Ravintola Acropoliksen Moussaka oli moderni versio ko. ruoasta.
 

Ammoopin kaupungissa lounasta tarjosi parhaiten rannan tuntumassa Taverna Helios. Kokeilin oppaan suorittelemaan paikallista ruoka-annosta, jossa oli kotitekoista pastaa, karamellisoitua sipulia ja vuohenjuustoraastetta. Maku oli hyvä, mutta annos oli aivan liian täyttävä.
 

Tämä vasta oli herkku: Eri merenantimia vartaassa (seafoodkebab) Pigadian kaupungissa, rannan kupeessa, paikassa Ravintola Maistarali. Herkullinen annos! Hinta 14 e seafoodkebab ja kesäkurpitsasalaatti yhteensä.


Seafoodkebabin ohessa tarjoiltiin oliiviöljyssä ja sitruunamehussa maustettuja kypsiä kesäkurpitsan siivuja. Kivaa vaihtelua perussalaatille.


Näitä ns. hunajaisia munkkipalloja olen kokeillut aikaisemmin Kyproksella, mutta en koskaan missään muualla. Karpathoksella munkkipallot tarjoiltiin  pähkinärouheen kera. Tämä annos maksoi 5 e ja sen nautimme puoliksi ystävän kanssa. Aika makea setti.
 
Jossain kaupassa törmäsin kreikkalaiseen ravintopyrämidiin, joka erosi jonkin verran suomen vastaavasta. Kreikkalainen ravitsemussuoritus on tässä:
 
 
Suomalainen ravitsemussuositus on tässä vertailun vuoksi:
 
Lähde: Evira https://www.evira.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti