torstai 27. heinäkuuta 2017

TAVALLISIEN TALLAAJAN RUOKAPÄIVÄKIRJA - KEHITETTÄVÄÄ OLISI

Kesäaika ja loma-aika on mennyt syöden mitä sattuu ja mitä tekee mieli. Sen vuoksi seurasin 3 päivän ajan syömisiäni, jotta näkisin itse, mikä ei ole viisasta ruokailua ja mikä on.

Saa kommentoida ja antaa palautetta ruokavaliosta! Missä olisi parannetaavaa ja onko jokin asia jo hyvin? Tiedän ettei tässä mennä ihanneruokavaliossa.

Maanantai 24.7.2017

Aamupala klo:10.30

4 palaa täysjyväkaurapaloja, rasvana Oivariini laktoositon, 4 siivua voileipäkinkkua, 1 iso tomaatti siivuina ja 2 isoa kuppia kahvia tilkalla maitoa


Lounas klo: 16.00

7 kalapuikkoa, 2 pientä uutta perunaa, 1 iso tomaatti ja vähän parsakaali-ituja, juomana vesi

 

Välipala klo:20.45
 
2 palaa Real- täysjyvä ruisleipää, rasvana Oivariini laktoositon, 2 siivua voileipäkinkkua, 4 ohutta siivua Arkijuustoa (rasvaa 24 %), lasi kevytmaitoa, kupillinen marjoja (mansikoita ja vadelmia)
 
 
Iltapala klo:22.30
 
2 siivua täysjyväkaurapaloja, rasvana Oivariini, 2 siivua voileipäkinkkua, 250 g rasvatonta maitorahkaa + mansikoita ja vadelmia (smoothie), juomana vettä
 


Tiistai 25.7.2017

Aamupala klo:10.15

2 palaa Real- täysjyvä ruisleipää, rasvana Oivariini laktoositon, 4 ohutta siivua Arkijuustoa (rasvaa 24 %), 2 keitettyä kananmunaa ja juomana 2 isoa kuppia mustaa kahvia sekä iso lasi vettä

 
Välipala klo:15.15
 
1 banaani ja proteiinijuoma 250 ml
 


Välipala klo:20.20

Iso lasi kevytmaitoa ja 3 palaa täysjyväkaurapaloja, rasvana Oivariini laktoositon, 3 siivua palvikinkkua

 
Iltapala klo:22
 
24 cl punaviiniä ja pakastepizza Mozzarella- pesto- tomaatti, 2 lasia vettä
 
 
Keskiviikko 26.7.2017
 
Aamupala 1 klo:9.00
 
2 kuppia kahvia tilkalla maitoa ja lasi vettä
 
Aamupala 2 klo:11
 
3 palaa Reissumies ruisleipää, rasvan Oivariini laktoositon, 2 keitettyä kananmunaa, 1 tomaatti siivuina ja 2 kuppia kahvia tilalla maitoa+ iso lasi vettä
 
 
Lounas klo:15.00
 
1 kpl 100- 120 g porsaan grillattu pihvi, spagettia, ketsuppia, ituja ja kurkkua + juomana 2 lasia vettä
 
 

Välipala klo:17:20- 18.00
 
Pätkisjäätelö ja 250 g rasvaton maitorahka+ mansikoita (smoothie)
 
 
 
 Päivällinen klo:19:25

2 kpl täysjyvätortillalettua, jauheliha-tuoretomaatti-sipulipaistosta, juustokastiketta, valkosipuli-tomaattisalsaa, kurkkua ja jääsalaattia, juomaksi 2 lasia vettä
Iltapala klo:22
 
Jäätelöannos 212,5 ml (1/4 osa rasiaa)
 
 
  

 

5 kommenttia:

 1. Ruokapäiväkirjoja on aina mukava lueskella :) Mukavan rennon näköistä ruokailua! Tuli vain mieleen että aika monesti aamupalana näyttää olevan leipää? Tai ehkä se on vain ollut näiden kolmen päivän aikana niin :) Joka tapauksessa kiva postaus!

  VastaaPoista
 2. Usein perusarkena tulee aamuisin syötyä kaurapuuroa raejuustolla ja mehukeitolla. Olen hetkellisesti kyllästynyt puuroon, mutta ajattelin ottaa sen taas syksymmällä ruokavalioon mukaan. Yllätyin itsekin tästä ruokapäiväkirjasta millainen leivänpuputtaja olen nykyään, aamusta iltaan.

  VastaaPoista
 3. Tykkään vaan niin kovin näistä ruokapäiväkirja postauksista, Vanessallekin kommentoin jo että näihin en kyllästy koskaan!
  Ihanan rehellinen postaus:)
  Rennon oloista on sinun syömiset... Vihanneksia ja marjojakin löytyy :)
  Annoskoot näyttää sopivilta, paitsi leipää on joillakin aterialla on useampi pala. Mutta täällä tosiaan pukki kaalimaan vartijana, leipää tulee täälläkin syötyä liikaa.
  -Laura-

  VastaaPoista
 4. Ruokapäiväkirjoja on ihan hyvä pitää ja niiden avulla pystyy hyvin itse seuraamaan syömisiään. Aika paljon leipää menee ja toooosi pitkät ruokailuvälit ja yheltä päivältä uupui vähän lämminruoka. Mutta kesällä rennommin ja tavotteistahan se riippuu, miten kantsii syödä :)

  VastaaPoista