perjantai 4. elokuuta 2017

HEVI-HEINÄKUUN OMA HITTI: PALSTERNAKKAA GRILLIIN


Palsternakka (Pastinaca sativa)

- Alun perin juures on ollut Antiikin kreikkalaisten ja roomalaisten ruokakasvi. Palsternakka kasvaa villinä Välimeren maissa sekä naapurimaassa Venäjällä. Suomessa juuresta on viljelty keskiajalta lähtien.

Ravintoaineet ja terveyshyödyt:

- Palsternakka on paras juures kaliumpitoisuutta ajatellen. Kalium on tärkeä vastavaikuttaja ravinnon korkealle suola- eli natriumpitoisuudelle ja auttaa verenpaineen hallinnassa.

- Juureksessa on kuitua yhtä paljon kuin grahamleivässä, joten se antaa puhtia laiskalle suolelle. Palsternakka on myös hyvä folaatin lähde.

(Lähde: Voi Hyvin. http://www.voihyvin.fi/artikkeli/jujuna-juurekset )

Grillattu palsternakka

Haluamasi määrä palsternakkaa
Oliiviöljyä/ rypsiöljyä
Suolaa (itse käytän merisuolaa)

- Pese ja kuivaa palsternakka
- Leikkaa juures n. 1 cm paksuiksi kiekoiksi.
- Sivele pullasudilla juureskiekot oliiviöljyllä molemmilta puolin.
- Laita juureskiekot grilliin keskilämmölle kypsymään. Lisää grillatessa juureskiekkoihin  maltillisesti suolaa.
- Palsternakka on valmis syötäväksi, kun se on osittain pehmeä eli haarukalla lävistettävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti