Kokemuksia ja yrityksiä itsensä piiskaamisesta ja mukavuudenhalun voittamisesta kohti terveellisempää elämää. Pieniä onnistumisia, kokemuksia ja unohtamatta nautinnollisia elämyksiä...joskus!
LIIKUNTAPÄIVÄKIRJA
perjantai 4. elokuuta 2017
HEVI-HEINÄKUUN OMA HITTI: PALSTERNAKKAA GRILLIIN
Palsternakka (Pastinaca sativa)
- Alun perin juures on ollut Antiikin kreikkalaisten ja roomalaisten ruokakasvi. Palsternakka kasvaa villinä Välimeren maissa sekä naapurimaassa Venäjällä. Suomessa juuresta on viljelty keskiajalta lähtien.
Ravintoaineet ja terveyshyödyt:
- Palsternakka on paras juures kaliumpitoisuutta ajatellen. Kalium on tärkeä vastavaikuttaja ravinnon korkealle suola- eli natriumpitoisuudelle ja auttaa verenpaineen hallinnassa.
- Juureksessa on kuitua yhtä paljon kuin grahamleivässä, joten se antaa puhtia laiskalle suolelle. Palsternakka on myös hyvä folaatin lähde.
(Lähde: Voi Hyvin. http://www.voihyvin.fi/artikkeli/jujuna-juurekset )
Grillattu palsternakka
Haluamasi määrä palsternakkaa
Oliiviöljyä/ rypsiöljyä
Suolaa (itse käytän merisuolaa)
- Pese ja kuivaa palsternakka
- Leikkaa juures n. 1 cm paksuiksi kiekoiksi.
- Sivele pullasudilla juureskiekot oliiviöljyllä molemmilta puolin.
- Laita juureskiekot grilliin keskilämmölle kypsymään. Lisää grillatessa juureskiekkoihin maltillisesti suolaa.
- Palsternakka on valmis syötäväksi, kun se on osittain pehmeä eli haarukalla lävistettävissä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti