lauantai 26. elokuuta 2017

KIPINÄN OMA PIENRYHMÄVALMENNUS 1/11- ALOITUS

Alkukesästä aloin haaveilemaan pienryhmävalmennuksen aloittamisesta omatoimisen kuntoilun tukena. Selvittelin Jyväskylän seudun tarjontaa erilaisten pienryhmävalmennusten osalta. Hintahaitari oli melko laaja, sisällöt hyvinkin erilaisia, ryhmätapaamisten aikataulut hyvin erilaisia. Itse, kun teen vuorotyötä ei valmis ryhmävalmennuspaketti ollut vaihtoehto. Päätin ottaa yhteyttä Kipinä Studioon, missä olen aikaisemminkin joskus osallistunut pienryhmiin ja tiedustella olisiko mahdollista luoda oma pienryhmävalmennusryhmä, omien aikataulujen ja tavoitteiden mukaisesti. PT Joonas tarttui heti asiaan ja päätimme luoda oman valmennusryhmän.


Saimme kasattua oman ryhmän "Kipinän kuntomimmit" ja suunniteltua pienryhmävalmennukselle reunaehtoja odotuksineen, tavoitteineen ja aikataulusuunnitelmineen, mitkä sitten palaverimuistiinpanojen muodossa lähetimme PT Joonakselle luettavaksi. Tätä suunnittelua teimme kesällä ryhmäläisten kesken, kun tapasimme porukalla Jyväskylän keskustassa, terassilla. Minä olin ainut ryhmästä, joka tunsi kaikki osallistujat entuudestaan eri yhteyksistä, elämän varrelta.

Faktaa Kipinän kuntomimmeistä (4 hlö):

Ikähaitari:
34- 41 v.

Työ:
1 hlö tekee 3- vuorotyötä
1 hlö tekee 2- vuorotyötä
1 hlö tekee päivätyötä
1 hlö tekee pitkiä työpäiviä, jotka voivat venyä aamusta iltaan

Liikunta:
1 hlö harrastanut salitreeniä ja pienryhmävalmennuksia. Nyt ollut 10 kk tauko treenaamisesta.

1 hlö on aikaisemmin ollut liikunnallisesti aktiivinen, mutta pienten lasten myötä liikunta jäänyt minimiin. On osallistunut joskus triathlon kisoihin, tykkää pyöräilystä ja luistelusta ja hiihdosta.

1 hlö käy vaihtelevasti salilla ja ryhmäliikuntatunneilla. On osallistunut pienryhmävalmennukseen aikaisemmin, eri paikassa. Pienten lasten ja pitkien työpäivien myötä liikunnalle ei ole riittävästi ollut aikaa.

1 hlö käy salilla, spinningissä ja kävelyillä fiiliksen mukana. On kausia, kun ei liikunta kiinnosta yhtään. Talvella laskettelee satunnaisesti. Säännöllinen liikunta ei onnistu, kun motivaatiota ei ole riittävästi.

Tavoitteet:
- Jokaisella on omat henkilökohtaiset tavoitteet (kiinteytys/ painonpudotus/ kestävyys/ lihasvoima)
- Tavoitteellinen ja säännöllinen liikunta, saada kipinä siihen.
- Oikein syöminen
- Ryhmän voima motivaation tukena
- Pienryhmässä yhteistreeneissä monipuolista treeniä (HIIT, salitreeni, ulkotreeni jne.)


Pienryhmän aloituskerta 1/11 (24.8) sisältöineen oli seuraavanlainen:

- Inbody 230 mittaus (valmennukseen kuuluu 3 mittausta)
- Valmennussopimuksen teko
- HIIT-tyyppinen treeni (2 kierrosta) lämmittelynä, 5 eri liikettä.
- Kuntotestit (ryhmän lopussa myös tulee myös uudet kuntotestit)

Aloituskerta oli tehokas ja lämmittelyosuudessa sai jo rehkiä oikein kunnolla. Kuntotestit olivat monipuoliset. Koin, että omalta osaltani kuntotestit menivät hyvin. Askelkyykkykävelyosio meni testistä huonoiten ja luovutin, enkä saanut maksimitulosta suoritettua. Harmitti. Tästä on hyvä jatkaa ja kehittyä. Hyvä fiilis jäi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti