keskiviikko 16. toukokuuta 2018

TREENIÄ LIIKUNTAPUISTOSSA JA CROSSFITSALILLA

ULKOTREENIT

Kävin ystäväni kanssa ohjatussa ulkotreenissä Jyväskylän Kangaslammen liikuntapuistossa. Treeniä veti PT-opiskelija ja porukkaa oli paikalla tällä kertaa 4 henkilöä. Treeni oli kiertoharjoittelu ja erittäin tehokas setti kokonaisuudessaan.


Alkuun ajattelin, että oman kehon painolla "tavis-treeni" on edessä, mutta kokonaisuus yllätti. Treeni sisälsi mm. rengassoutua, vatsoja, punnerruksia, korokkeelle hyppyjä ja voimaköysillä treeniä. Kierroksia kiertoharjoittelussa oli 3 ja erilaisia liikkeitä 8 per kierros. Aikaa meni 55 min.


Uusi urheilukelloni Polar m430 kertoi seuraavan palautteen treenistä:

"Keski- ja kovatehoinen harjoitus. Hyvä vauhti! Kehitit aerobista kuntoasi ja lihaskestävyyttäsi. Tämä harjoitus myös kehitti kykyäsi harjoitella kovalla intensiteetillä pidempiä aikoja".

Kalorit: 373 kcal (rasvan osuus kaloreista 30 %)
Keskisyke: 130
Maksimisyke: 167

 
Ohjatun treenin jälkeen kävelimme palautuksena vielä vieressä olevan Kangaslammen ympäri ja vaihdoimme kuulumiset, kun niitä ei ehditty vaihtamaan ennen treeniä eikä sen aikana.
 
Polar m430 kertoi seuraavan palautteen kävelystä:
 
"Keskitehoinen harjoitus. Erinomaista! Kehitit lihaskestävyyttäsi sekä aerobista kuntoasi."
 
Kalorit: 178 kcal (rasvan osuus kaloreista 23 %)
Keskisyke: 132
Maksimisyke: 145
Matka: 1.82km 
Keskivauhti: 12:47min/km
Maksimivauhti: 9.32 min/km
Ka. askeltiheys 55
Maksimi askeltiheys 62
 
 
CROSSFIT

Äitienpäivänä Jyväskylän toinen CrossFit sali, CrossFit Jyväskylä, tarjosi äideille maksuttoman treenipäivän, jolloin oli mahdollista mennä treenaamaan ohjatuille tunnille. Sain houkuteltua kaverin mukaan Endurance WOD tunnille ja kehonhuoltoon.


Kaverini ei ollut koskaan kokeillut ko. liikunta-/ treenimuotoa, joten pukuhuoneessa purimme jänistystämme juttelemalla liikunnasta yleensäkin. Itselleni crossfit liikunta-/ treenimuotona oli tuttu muutaman kokeilukerran vuoksi, joten tiesin mitä oli edessä. Tällä kertaa kuitenkin jännitti, että kestääkö kunto ko. treeniä. Ennen treenipaikalle lähtemistä oli toinen käteni taas mystisesti puutunut, joten mietin tuleeko treenistä mitään. Puutumista olen kertonut postauskessa KUNTOSALI- JA UINTIKIELTO- PUUTUMIA KEHOSSA.


Äideille oli tarjolla herkkuja sekä mukaansa sai lähtiessä maljakosta ottaa ruusun mukaan.


Endurance WOD tunti oli tehokas, todellakin! Tunnin rakenne oli seuraavanlainen:

-lämmittely
- 400 m ergo (juoksumatto/ soutu/ hiihtolaite)
- boxihyppyjä 26 kpl
- 400 m ergo (juoksumatto/ soutu/ hiihtolaite)
- punnerruksia 26 kpl
- 400 m ergo (juoksumatto/ soutu/ hiihtolaite)
- etuheilautus kahvakuulalla 26 kpl
- jne.....

 
CrossFit Jyväskylä tarjoaa laajan lukujärjestyksen treenejä, kursseja ym.
 
Tunnin jälkeen kävimme kehonhuoltotunnilla, mikä oli tehokas ja kivulias, oma kroppa, kun oli niin jumissa. Hyvä ohjaaja. Kehonhuollossa apuna käytettiin pientä palloa.
 
Ole rohkea ja kokeile ko. liikunta-/ treenimuotoa. Voit yllättyä, miten kivaa se on sekä erittäin tehokasta. Ehkä joskus menen vielä aloittelijoiden kurssille, kun saan vain organisoitua sen kalenteriin ja ratkaisen 3- vuorotyon haasteet vs. crossfit kurssi.
 
Polar m430 kertoi seuraavan palautteen treenistä (1h 5 min):
 
"Maksimiharjoitus. Hieno harjoitus! Kehitit sprinttinopeuttasi ja lihastesi hermotusta , mikä parantaa suorituskykyäsi. Tämä harjoitus myös kehitti väsymyksen sietokykyäsi".
 
Kalorit: 551 kcal (rasvan osuus kaloreista 22 %)
Keskisyke: 146
Maksimisyke: 170
 
 


2 kommenttia:

  1. Tuo ulkotreeni näytti kivalle! Sitä pitää joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkotreenit tuo kivaa vaihtelua. Tarjolla on Jyväskylän seudulla useita eri toimijoita, jotka tarjoavat ulkotreenejä.

      Poista