Tein ohjeen lähestulkoon ohjeiden mukaan. Mitat osittain käsituntumalla, koska en jaksanut punnita pähkinöitä. Ravintosisältö: 343 kcal / 100g.
Täyte:
300 g cashewpähkinöitä
1 dl tyrni-appelsiinimehua
3 rkl juoksevaa hunajaa
Pohja:
1 ½ dl (45 g) Risenta hasselpähkinäjauhoa
1 dl kookoshiutaleita
7 kuivattua pehmeää luumua
5 kivetöntä pehmeää taatelia
1 rkl juoksevaa hunajaa
Koristeluun:
200 g tuoreita aprikooseja viipaleina
reilu 2 rkl kuivattuja hedelmiä (luumu, aprikoosi, taateli) kuutioina
Valmistusohje:
* Liota cashewpähkinöitä vedessä jääkaapissa vähintään 5 h, mutta mielellään yön yli. (Yllätyin, miten paljon liuotusveteen liukeni pähkinöistä likaa tai muuta "kökköä").
*Valmista pohja. Hienonna pohjan raaka-aineet tehosekoittimessa murumaiseksi seokseksi. Painele se hyvin irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle pingotetun leivinpaperin päälle.
*Valmista täyte. Valuta pähkinät hyvin. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Käytä konetta usempi minuutti eli kunnes seos on tasaista.
*Levitä täyte pohjan päälle. Kakun pinnan saat helposti sileäksi tasoittamalla sen veteen kastetulla lusikalla. Täytettä kakkuun tulee n. 1,5 cm, joten kakku on aika matala. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. (Itse pidin yön yli).
*Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja leikkaa leivinpaperin reunat pois. Koristele kakku tuoreilla luumuilla ja ripottele joukkoon pieniksi paloiksi leikattuja kuivattuja hedelmiä.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Nam! Näyttää todella hyvältä. Kiitos reseptistä, testiin menee! :)
VastaaPoista