lauantai 23. kesäkuuta 2018

KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS HOITOMUOTONA

Kerroin huhtikuussa blogissani terveyshuolistani, joista voi lukea tästä. Silloin sain puutumisoireita, joille ei löytynyt kunnolla selitystä. Ensimmäisellä lääkärikäynnillä diagnosoitiin rintarangan kiputila ja puutumisoireet, toisella kerralla lääkäri pohti neurologisia vaihtoehtoja ja pohti ääneen ääreishermoston ongelmia. Lähetettä ei tehty tässä vaiheessa vielä erikoissairaanhoitoon vaan sovittiin, että seuraillaan tilannetta ja minä jätän soittopyynnön lääkärille, jos oireet pahenevat tai jatkuvat samanlaisina pitkään. Kävin uudestaan myös fysioterapiassa, jossa lähinnä tutkittiin ylä- ja alaraajoja sekä selkärankaa. Olin turhautunut oireisiin ja epätietoisuuteen. Nyt sain kuitenkin luvan jo käydä kuntosalilla kevyesti treeniä tekemässä. Se toi valoa elämään.


Päätin itsehoidon lisäksi käydä kalevalaisella jäsenkorjaajalla hoidattamassa itseäni, koska fysioterapeutti tuttavani opiskeli hoitomuotoa ja otti harjoitteluasiakkaita vastaan. Olin häneen yhteydessä ja kerroin oireistani. Pian olikin jo aika varattuna.

Mitä on kalevalainen jäsenkorjaus?

"Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisten ketjujen tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenne aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan sidekudosten kireyksistä, lihastasapainoista, kudospainemuutoksista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan. Em. tutkimuksin on osoitettu, että kalevalainen jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun." (Lähde: Kansanlääkintäseura ry )"

Eri jäsenkorjausten menetelmät:

"Jäsenkorjauksesta on käytössä eri menetelmiä, kuten EU:ssa nimisuojattu Kalevalainen jäsenkorjaus, Kaustislainen jäsenkorjaus, perinteinen jäsenkorjaus ja lisäksi erilaisia muita jäsenkorjaaja -nimellä toimivia. Karkeasti ottaen nämä jäsenkorjausmuodot voidaan jakaa toiminnan perusteella:
  • Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu kudosten mobilisointiin, nivelpintojen saattamiseen kohdalleen ja kalvorakenteiden avaamiseen kudosnesteitä hyödyntäen.
  • Kaustislainen jäsenkorjaus perustuu nivelpintojen saattamiseen kohdalleen
  • Perinteinen jäsenkorjaus perustuu lihasten hierontaan ja nivelpintojen saattamiseen kohdalleen
  • Muut jäsenkorjaukset ovat lähempänä jompaakumpaa viimeksi mainittua
Edellä mainituista Kalevalainen jäsenkorjaus on määrämuotoinen, tieteellisesti tutkittu ja nimisuojattu potilasturvallisuuden takaamiseksi." (Lähde: Kalevalainen kansaparannus-säätiö)
 

-> Seuraavassa postauksessa kerron kokemuksistani kalevalaisella jäsenkorjaajalla käynnistä ja hoitomuodosta.

LÄHTEET:

* Kansanlääkintäseura ry https://www.kansanlaakintaseura.fi/seura/

* Kalevalainen kansanparannus-säätiö https://kalevalainen.fi/perinnehoidot/jasenkorjaus/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti