sunnuntai 29. lokakuuta 2017

RUOKAPÄIVÄKIRJA -APU JA TUKI VAIKEINA HETKINÄ

Terveellisen ruoan syöminen on minulla haastavin asia painonhallinnassa ja kiinteytymisessä. En vain hallitse itseäni ja toimiani. Ongelmana on mieliteot, kiireinen elämänrytmi ja ruoanlaiton laiskuus. Tiedän mitä pitäisi syödä ja miten valita oikeita ruokia/ tuotteita eikä syödä mitä sattuu, mutta...

Huomaan, että niinä päivinä, kun seuraan syömisiäni ruokapäiväkirjaani SHYE- sovellukseen, syön paljon viisaammin kuin ilman sitä. Koen, että olen kuin tilivelvollinen sovellukselle (tai oikeastaan itselleni) syömisistäni ja tämä auttaa parantamaan ruokavaliota. Huvittaa, kun olen rehellinen ruokapäiväkirjalleni eli en voi valehdella itselleni.

SHYE-sovelluksesta olen kirjoittanut jotain vanhassa postauksessa, joka on tässä.

Tässä muutaman päivän ruokailut ruokapäiväkirjan muodossa SHYE-sovelluksen kautta:

 
AAMUPALA: iso kuppi kahvia maidolla x 2, maitopohjainen kaurapuuro mikrossa+ 1 dl sokeritonta mehukeittoa ja 4 rkl rasvatonta raejuustoa.
 
LOUNAS: tummaa makaronia, kanasuikaleita itämaisessa kastikkeessa, kurkkua, tomaattia ja lasi kevytmaitoa.
 
VÄLIPALA: turkkilainen jogurtti 200 g + sokeriton mehukeitto 1 dl
 
PÄIVÄLLINEN: Cobb-salaatti, 2 palaa Real-leipää+ oivariinia+ 2 siivua leikkelemakkaraa+ kurkkua
 
ILTAHERKKU: Pieni karkkipussi
 
 
AAMUPALA: Pudix proteiinivanukas + banaani
 
VÄLIPALA: kahvi maidolla + mokkapala
 
LOUNAS: Täysjyväpastaa, lohi-kermakastiketta, etikkapunajuuria siivuina, tomaatti + lasi kevytmaitoa
 
PÄIVÄLLINEN: tummaa makaronia, kanasuikaleita itämaisessa kastikkeessa + sinappikurkkusalaattia
 
ILTAPALA: Cobb- salaatti + 3 satsumaa
 

Tässä lainaus artikkelista 5 tutkittua kikkaa- näillä laihdut varmasti

"Kun pitää kirjaa aterioista, syömisestä tulee tietoista toimintaa. Ruokapäiväkirja pysäyttää miettimään, vastaako syöminen omia painonpudotustavoitteita. Moderni ja helppo tapa pitää ruokapäiväkirjaa on syömisten valokuvaaminen" (Anette Palssa)

Ensi viikolla (vko 44) aion pitää joka päivä ruokapäiväkirjaa, koska viime aikoina ruokailut ovat repsahtaneet eli herkkuja (pitsa, viini, sipsit) on tullut nautittua useampana päivänä. Tiedän, että SHYE-sovelluksen käyttö omien syömisten kontrolloijana tukee omaa terveellisempää ravitsemustani.

6 kommenttia:

 1. Herkullisilta näyttää sun ruuat :) Namskis!
  Voisinkin tehdä ruokapäiväkirja postauksen omaankin blogiini lähiaikoina :)
  -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva lukea sinunkin ruokapäiväkirja postaus eli mitä syöt, milloin syöt ja saada itselleen samalla vinkkejä esim. erilaisiin aterioihin.

   Poista
 2. Ruokapäiväkirjat on kyllä hyviä! :) Ite käytin FatSecretiä ennen kuin siirryin kokonaan FitFarmin laatimiin ruokavalioihin :) Ite tykkään paljon siitä, että joku on tehnyt kaiken aivotyön puolestani ja mie vaan katon listasta mitä suuhuni laitan - niin helppoo 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että pystyt noudattamana muiden laatimia ruokavaliota helposti. Minä en. Pystyn jonkin aikaa ja sitten repsahtaa. Nyt yritän itse oppia omia syömisiäni, oman havainnon kautta. Toki PT:ltä (Kipinän oma pienryhmävalmennus) olen saanut joitain vinkkejä ja ohjeita ruokavalion tueksi, hän kun tietää haasteeni :)

   Poista
 3. Kiva postaus! Tuo sovellus vaikuttaa kätevältä, kiva että siitä näkee helposti yleissilmäyksen miten on tullut syötyä. Ainakin näiden päivien perusteella sinun ruokailusi näyttää todella hyvältä :) Minullekin se ruokapuoli on kaikista haastavin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista. Olen myös seurannut sinun ruokavalioon liittyviä postauksiasi aktiivisesti.

  VastaaPoista