sunnuntai 8. lokakuuta 2017

LUKULOKAKUU- ARTIKKELI "IHMEDIEETTI, JOKA TOIMII"

Mari Markkanen kirjoitti Me Naiset Kevyt fiilis- lehdessä hyvän artikkelin nimellä "Ihmedieetti, joka toimii". Ostin Kevyt Fiilis erikoisnumeron lähikaupasta viikko sitten ns. motivaatiolehdeksi lehden kokonaissisällön vuoksi. Tämä artikkeli oli mielestäni eniten itseäni koskettava juttu lehdessä. Tämä jäi mieleeni. Lehdessä on paljon muitakin hyviä juttuja. Suosittelen tutustumaan lehteen. Hintaa sillä oli vain 3,90e ja sivuja 82.


Artikkelin anti minulle oli:

- Muista keskittyä nauttimaan syömisestä ja syö vain sellaista ruokaa, mistä nautit. Ei tarvitse syödä pahaa ja mautonta ruokaa vain sen vuoksi, että koittaa keventää ruokavaliota. On tärkeää myös pysähtyä nauttimaan syömisestä eikä vain suorittaa syömistä.

- Ihmedieetti perustuu hyväksyvään tietoiseen syömiseen eli ei kielletä itseltään mitään. Käänteisajattelua! Uskon, että toimii minulle. Jos ajattelen, että en saa syödä suklaata tai muita herkkuja, syön niitä ainakin ja usein. Jos sallin itselleni mieliteot kohtuudella, syön niitä myös kohtuudella ja harkiten.

- Tärkeää on arvostaa itseään ja hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. On osattava ja opittava olemaan itselleen armollinen. On myös oltava armollinen omia kehon osia kohtaan, joista et tässä hetkessä pidä (vatsamakkarat, paksut reidet ym). Oman arvostuksen löytäminen lisää automaattisesti halua pitää itsestään huolta. Toki, jos omaa sairauksia, jotka rajoittavat oman itsen huolenpitoa, tämä ei välttämättä toimi. Aina voi kuitenkin löytyä pieniä asioita, joilla voi itsestään pitää huolta.

- Herkut tulisi poistaa kotoa houkuttelemasta eikä ostaa niitä ollenkaan kotiin odottamaan herkkuhetkeä. Niitä voi hakea silloin, kun tekee mieli eikä niin,että niitä on aina tarjolla.

- Syö nälkään eli opi tunnistamaan oikea nälkä. Napostelu hämää näläntunteen oikeanlaista tuntemista. Oikealla nälällä ja tunnesyömisellä on eronsa. Olen huomannut, että olen välillä tunnesyöjä. Syön iloon ja tyytyväisyyteen, en niinkään suruun ja ärsytykseen.

- Usein tulee syötyä itsensä ähkyyn eli syömisen suhteen iskee ylilyönti. Ähkyä voi ehkäistä nauttimalla ruoasta rauhassa, maistella ja syödä hitaasti. Lounasbuffetit ovat minulle kirous ja ansa, koska niissä syön aina itseni ähkyksi ja sen jälkeen on usein huono olo. Nykyään pyrin välttämään buffetteja tarkoituksella.


1 kommentti:

  1. Hyvä kirjoitus! Tunnistan nuo kaikki samat kohdat omassa käyttäytymisessäni. Pitääkin lukaista tuo artikkeli.

    VastaaPoista