maanantai 23. lokakuuta 2017

LUKULOKAKUU: LISÄRAVINTEET-KIRJA

Olen ostanut jo aikaa sitten kirjakaupan tarjouspöydästä kirjan Lisäravinteet tavoitteen mukaiseen harjoitteluun, jonka on kirjoittanut Harri Männistö yhteistyökavereinaan Utti Hietala ja Tom Söderdahl. Painos on vuodelta 2015. Kustantaja on Docendo Oy. Sivuja kirjassa on 142. Tartuin kirjaan vasta nyt lukumielessä, koska halusin etsiä tietoa eri lisäravinteista, erityisesti salitreenin tukena.


Kirja pitää sisällään monipuolisen kattauksen tietoa erilaisille kuntoilijoille ja treenaajille. Kirjan anti on hyvä. Alkuun käytiin läpi selkeästi ravinnon perusteet ja tämän jälkeen hifistellään muilla tiedoilla. Oma kiinnostukseni kirjassa keskittyi kiinteytyjän ravitsemukseen, tietoihin proteiinin lähteistä ja ajoituksesta sekä liikkujan lisäravinnetietoihin (BCAA, L-Glutamiini, omega-3, vihreätee-uute jne.)

Selkeä ja mielenkiintoinen teos ja paljon tietoa. Perusopas jokaisen liikkujan, salitreenaajan, laihduttajan, kestävyysurheilijan sekä lisäravinteista kiinnostuneen kirjahyllyyn. Jokaiselle löytyy jotakin tästä kirjasta. Tietoa on paljon, mutta tiiviisti ja mielekkäästi kerrottuna. Plussaan värit ja kuvat kirjassa.

2 kommenttia:

  1. Nousiko kirjasta esiin jokin selkeästi tehokas lisäravinne laihduttajalle? Olen ymmärtänyt että vihreätee-uute olisi ainakin yksi toimiva.

    VastaaPoista
  2. Vihdoinkin aikaa vastata kommenttiisi. Vihreäteeuute nostettiin erityisesti esille aineenvaihdunnan "boosterina", koska se lisää energiankulutusta nostamalla kehon lämmön tuottoa. Sitä tekee myös evodiamiini ja tyrosiini-aminohappoa, jotka lisäävät hikoilua treenatessa. Esim. Fast Burner rasvanpoltto valmiste sisältää kaikkia näitä. Muitakin yhdistelmävalmisteita varmasti on.

    VastaaPoista