sunnuntai 22. lokakuuta 2017

CROSSFIT-JYVÄSKYLÄ: PÄIVÄ NAISILLE 21.10.2017

Olen kerran aikaisemmin kokeillut Crossfittiä ja siitä voit halutessasi lukea postauksen tästä. Nyt lähdin testaamaan lajia uudestaan ja yksin, koska en saanut ketään kaveria mukaani. Pakko myöntää, että meinasin jättää lähtemättä, mutta päätin kuitenkin noudattaa suunnitelmiani ja lähteä.

 
Osallistuin Roopen vetämälle Boot camp-tunnille sekä myöhemmin kehonhuoltotunnille.
 
Boot camp- tunti kesti n. 50 min. Alkuun osallistujille kerrottiin tunnin rakenteesta ja käytiin läpi liikkeet sekä alkulämmittely. Alkulämmittely piti sisällään: soutulaitteella soutua ja erilaisia oman kehonpainon harjoitteita. Varsinainen treeni kesti 30 min. Treeni tehtiin parityönä.
 
Tässä varsinaisen treenin sisältö/ hlö:
 
15 maljakyykkyä kahvakuulalla
15 burpee + boxille hyppy/ ylitys
15 jalkojen ojennusta boxin päällä (vatsallaan)
300 m juoksua
 
-> tämä toistettiin 4 kertaa.
 
Polar M400 urheilukello antoi palautteeksi tämän treenin jälkeen:
 
Keskisyke 145/ max 177
Kalorit 454 kcal (rasvan osuus kaloreista 17 %)
 
"Maksimiharjoitus. Hieno harjoitus! Kehitit sprinttinopeuttasi ja lihastesi hermotusta, mikä parantaa suorituskykyäsi. Tämä harjoitus myös kehitti väsymyksen sietokykyäsi."
 
Oma kokemus: Treenin jälkeen olin aivan puolikuollut. Kova rääkki, mutta jollakin tapaa aika kiva treeni. Parityöskentely oli tsemppaavaa. Sykkeiden nousu ja pysyminen korkealla teki välillä huonon olon. Juosta en jaksanut koko aikaa, kävelin reippaasti silloin, kun juoksu hyytyi. Koen, että en minuuttiakaan olisi jaksanut enää tätä treeniä, niin rankka se oli. Myöhemmin illalla sain kovan päänsäryn ja ajattelin, että se johtui mahdollisesti kovasta treenistä. Söin ja join kyllä hyvin.
 
 
Boot camp- tunnin jälkeen tutustuin tuote-esittelijöiden tarjontaan, joita oli mm. Foreverin aloe vera tuotteet, Foodin ravintotuotteet, Partylite kynttilätuotteet, MILK Copenhagen vaatteet ja Alusasukauppa Liivi ja sukkapisteen tuotteet. Tutustuin ja kyselin myös Crossfit- Jyväskylän tunneista ja kursseista heidän työntekijöiltään.
 
Kehonhuolto-tunti kesti 30 min. Teemana oli jalat. Pienen pallon avulla kävimme ohjatusti läpi eri kehon osia: jalkapohjat, pohkeet, reidet ja pakarat. Myös putkirullaa hyödynnettiin.
 
Oma kokemus: Ohjattu kehonhuolto- tunti oli hyödyllinen. Omatoimisesti, kun ei tule tehtyä oikein koskaan kehonhuoltoa. Yllättävää oli, miten kivuliaita kipupisteitä omasta kehosta löytyi. Mun kivuliaimmat kohdat sijaitsivat säären alueelle, luun vieressä. Ohjaus oli ammattitaitoista. Tykkäsin, vaikka kivuliasta kehonhuolto olikin.
 
Luulen, että tulen joskus menemään Crossfit- kurssille, mutta en vielä tässä vaiheessa. Nyt olisi ollut hyviä tarjouksia tarjolla, mutta oma aika eikä ehkä kuntokaan tässä hetkessä riitä lajia aloittamaan. Mukaan sain itselleni ja kaverille vietäväksi vapaaliput lajia uudestaan maksutta testaamaan. Positiivinen kokemus jäi. Suosittelen rohkeasti lajia kokeilemaan.  
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti