perjantai 9. helmikuuta 2018

MITÄ NÄISTÄ PROTEIINITUOTTEISTA KÄYTTÄISIT PALAUTUSJUOMANA?

Erilaisia proteiinituotteita palautusjuomiksi on markkinoilla ja ylipäätään olemassa pilvin pimein. Omasta kaapistani löytyy tällä hetkellä kahta valmistetta, joista toista olen käyttänyt säännöllisesti salitreenien jälkeen ainakin puolen vuoden ajan. Toinen valmiste on vielä korkkaamatta, mutta odottelee vuoroaan. Tulevaisuusvisioissani olen haaveillut hankkia vielä erään kolmannen valmisteen, josta olen kuullut hyviä suosituksia, mutta en ole testannut.

Alla lista edellä kertomistani valmisteista epämääräisessä järjestyksessä ravintoarvoineen.

Tuote 1 / per 100g jauhetta
Tuote 2/ per 100g jauhetta
Tuote 3/ per 100 g jauhetta
Energiaa 380 kcal
Rasvaa 10 g
- tyydyttynyttä 1 g
- linolihappoa 4 g
Hiilihydraatteja 20 g
-sokereita 8 g
Ravintokuitua 5 g
Proteiinia 52 g
Suolaa 2,2 g
 
Energiaa 360 kcal
Rasvaa 2 g
- tyydyttynyttä 1,5 g
 
Hiilihydraatteja 3,6 g
- sokereita 3 g
Ravintokuitua 1 g
Proteiinia 84 g
Suolaa 0,4 g
Energiaa 400 kcal
Rasvaa 7,5 g
- tyydyttynyttä 2,5 g
 
Hiilihydraatteja 4 g
- sokereita 4 g
Ravintokuitua 0 g
Proteiinia 78 g
Suolaa 0,38 g
Annos 23g jauhetta/ 3 dl nestettä
Annos jauhetta 30g jauhetta/ 3 dl nestettä
Annos jauhetta 30g/ 3 dl nestettä
Hinta 375g/ 22- 27 e
Hinta 600 g/ 16.90 e
1000 g/ 20.75 e

Nyt kysynkin, että:

- Mitä näistä tuotteista käyttäisit ja miksi?

- Mikä määrittelee minkälaisen palautusjuoman/ proteiinituotteen ostat?

6 kommenttia:

 1. Postauksen kysymys on kyllä ihan erinomainen, koska nykyään myydään kaikenlaisia proteiinituotteita ja tuntuu, että monet syövät niitä oikeastaan edes tietämättä miksi. Näistä tuotteista valitsisin ehdottomasti numero kakkosen. Itse juon palautusjuomaa joskus kuntosalin jälkeen tai välipalana proteiinin riittävän saannin varmistamiseksi ja jotta lihakset saisivat pian treenin jälkeen rakennusainetta. Numero kakkonen vaikuttaa puhtaimmalta proteiinituotteelta, siinä ei ole ylimääräistä rasvaa tai sokeria ja proteiinin määrä on korkein. Tässäpä samalla tulikin kerrottua millä perusteella proteiinituotteen ostan, nimenomaan palautustarkoitukseen. Toki välillä tulee syötyä proteiinivanukkaita tai muita proteiinituotteita vain maun takia, katsomatta sen kummemmin niiden sisältöä, mutta palautusjuoman sisällön koen tärkeäksi.
  Olisi mielenkiintoista tietää mitkä tuotteet ovat kyseessä, erityisesti tuo tuote numero yksi. Hinta vaikuttaa aika korkealta ja tuotteessa on selkeästi eniten sokeria ja rasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos asiantuntemuksestasi ja mielipiteestäsi. Tuotteita on paljon markkinoilla ja niiden ravintosisällöt vaihtelevat varsin paljon. Se yllätti minut, kun asiaan enemmän paneuduin. Katsotaan, julkaisenko tuotteiden nimet tarkemmin myöhemmin vai en.

   Poista
 2. Tuote 2 ja 3 ovat sisällöltään hyviä. Omaan valintaani palautusjuomissa vaikuttaa: hinta, proteiinin määrä per 100g, vähälaktoosinen (näitä on vähän), maku ja jauheen sekoittuvuus shakerissa. Suosin usein myös valmisjuomia. -Lilli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että tuotteen valintaan vaikuttaa myös vähälaktoosisuus/laktoosittomuus, koska niitä vaivoja on. Myös se on hyvin ärsyttävää, jos tuote ei sekoitu hyvin pullossa eli jättää jauheen pohjaan tai paakkuuntuu

   Poista
 3. Nro2 vaikutti ensisilmäyksellä hyvältä koostumukseltaan ja sitten tunnistinkin sen samaksi mitä minulla on kaapissa. Eli protskut hyvät ja ei liikoja sokeria, vaikka makeeta tuo minun suuhun on. Nro3 ihan ok. Kiinnostaisi tietää tuo nro1 että mikä se on?
  Itse harvemmin ostan noita valmiita protskuvalmisteita, yleensä jonkun patukan tai juoman jos treenin jälkeen on kauhea nälkä tai on jäänyt sekoitin kotiin. Niinhän se joku viisas sanoo että maito ja banaani ois hyvä palkkari.
  -SannaS-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tuote 1 on hyvin erilainen näihin kahteen muuhun verrattuna. Tuote 1 sopii varmasti paremmin aterian korvikkeeksi, koska siinä on mm. kuituja, hiilareita proteiinin lisäksi "aterian tyylisesti" mukana.

   Poista