keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

TESTISSÄ: NYHTÖKAURA- ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ LIHAN KORVIKETTA

Nyhtökaura on ollut jo jonkin aikaa markkinoilla, mutta itse en ole siihen suurta vetoa tuntenut. Ei ole edes kiinnostanut kokeilla. Olen lihan ystävä, joten juurikaan nämä ns. lihan korvikkeet eivät minua ole kiinnostaneet. Lomaillessa Helsingissä viime viikolla, kävin Street food tapahtumassa Kansalaistorilla, Kiasman takana. Tarjolla oli monenlaista ruokaa ja kaikki vaikutti herkullisilta. Oli vaikea päättää mitä suuhunsa laittaa. Mieheni halusi maistaa nyhtökauraburgeria, joten minäkin päädyin sitä syömään.


Jestas, miten hyvä burgeri ja vielä kaiken lisäksi ilman lihaa. Nyhtökaura burgerin välissä yllätti täysin. Se ei maistunut "puulta" niin kuin luulin ennakkoon. Älyttömän hyvä kokemus. Palatessani reissusta  kotiin, kävin hakemassa ruokakaupasta nyhtökauraa ruoanvalmistukseen lihan tilalle.

Paikallisessa S- Marketissa oli tarjolla kahta eri makua nyhtökauraa:

- naturel
- maustettu (tomaatti, savupaprika & lehtipersilja)


 
Päätin ostaa varmuudelta maustetun version, jos en osaakaan maustaa ko. tuotetta oikein.
 
 
Kokemukset Gold & Green tuotteen maustetusta nyhtökaurasta:  

+ Maukas ja sopivasti maustettu. Tomaatti ja savupaprika maistuvat reilusti.
+ Mehevä koostumus, ei lainkaan kuivaa puumaista puppua niin kuin luulin.
+ Helppo käyttää. Voi syödä kylmänä, voi lämmittää mikrossa tai paistaa kevyesti pannulla.
+ Nopea lounasruoka. Ei vaadi erillistä valmistusta. Syö vaikka leivän päällä tai pastan/ kasvisten kanssa.
+ Ei sisällä E- koodeja.
+ Suomalainen tuote.

- Hinta (vajaa 4 e/ 250 g)


Oletko maistanut nyhtökauraa? Onko sulla hyviä ruokaohjeita nyhtökaurasta  muille jaettavaksi?
 

2 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla nyhtökauraa:) ja juuri tuota makua, kuulosti hyvältä!
    Minkä kanssa söit sitä? Teitkö tuon reseptin mukaan?

    VastaaPoista
  2. Söin sitä pastan ja kasvisten kanssa ihan noin vain sekä ruisleivän päällä. Ei tarvinnut erikseen ns. valmistaa siitä mitään ruokaa ohjeen mukaan. Hyvää ihan noin, kun on valmiiksi maustettu makukin.

    VastaaPoista