tiistai 25. huhtikuuta 2017

POHJATYÖ JA ALOITUS - VALMENNUS BR TRANSFORMED WOMAN WEIGHTLOSS PLAN

Fitverstaan 12 viikkoista valmennusta varten tein ns. omaa pohjatyötä, joka kantaa ja tukee valmennuksen ajan. Kun BR TRANSFORMED WOMAN WEIGHTLOSS PLAN- valmennus alkoi osaltani  maanantaina 24.4 ja se  jatkuu pitkälle heinäkuuta asti. Valmennus on pitkä. Saa nähdä kuinka siitä selviän. Valmennuksesta kirjoitin aikaisemmin tässä postauksessa.Mitä pohjatyö pitää sisällään?

Alku:

- Oman kehon alku-, väli- ja loppumittaukset kuminauhalla ja punnitukset.
- Ennakkoon viikoittaisen liikunta-/ treenisuunnitelman miettiminen ja kalenterointi
- Oikeanlaisten ruoka-aineiden hankkiminen ajoissa ettei tule sortumista väärälaiseen ruokaan.

Seuranta ja toteutus:

- Ruokapäiväkirja SHYE-sovelluksen avulla.
- Liikuntasuoritusten kirjaus Heia Heia- sovellukseen ja sieltä viikoittain kirjaus blogin liikuntapäiväkirjaan.
- Polar M400 kellon hyödyntämien (sykkeet, kalorit -> kirjaus)
- Valmennuksen fb-ryhmän tuen hyödyntäminen
- Oma blogi, jonne kirjoitan valmennuksen etenemisestä.

Fiiliksiä valmennuksen aloituksesta

Ensimmäinen valmennuspäivä sujui hyvin. Ruokavalion noudattaminen ei ollut vaikeaa, koska valmennuksen ruokavalio (tavallinen, ei erityisruokavalio), minkä valitsin, oli joustava ja monipuolinen. Vaihtoehtoja rakentaa aterioita on paljon. Tykkään! Ruokavalio tuntuu helpolta toteuttaa, mikä tukee onnistumista, kun ei tarvitse muutamia samoja  ruoka-aineita pyörittää eri muodoissa niin kuin monessa muussa dieetissä tai valmennuksessa.


Päivän ruokailut tallensin SHYE- sovellukseen. Tämä puhelimeen saatava sovellus on helppo käyttää. Otat vain kuvan ateriastasi oikean aterian (aamupalan, välipala jne.) kohdalle ja ohjelma tallentaa kellonajan aterian kohdalle. Halutessaan voit myös kirjoittaa muistiinpanoja ateriasta (esim. aterian sisällön), jos haluat.

Omat ateriat ensimmäisenä valmennuspäivänä:

aamupala klo:10.47
lounas klo:15.04
välipala klo:16.36
päivällinen klo:20.59
iltapala klo:22.15

Joissakin kohti ruokailujen välit olivat ehkä liian pitkät tai liian tiuhat, mutta väliäkös tuolla, kun oma olo oli hyvä ja itse koin tämän päivän sujuneen hyvin.

SHYE sovelluksesta voit lukea täältä lisää. Suosittelen kokeilemaan.

Ensimmäisen päivän liikunnat sujui myös hyvin. Toteutin valmennuksen ohjeen mukaisesti salitreenin eilen Elixialla. Elixia on vielä tämän viikon olemassa Jyväskylässä, mutta vappuna toiminta loppuu Jyväskylän toimipisteessä. Uusi saliohjelma, ainakin yhden päivän osalta, oli helppo toteuttaa. Saliohjelma on hyvin erilainen kuin aikaisemmat ohjelmani. Tämä on plussaa eli uutta oppii ja nyt ainakin tuntuu, että uusi motivoi. Salitreenin jälkeen kävin vielä omana extrana spinning-tunnilla. Tämän viikon jälkeen ei ole tiedossa milloin pääsen seuraavan kerran spinningiin, koska Elixia loppuu. En ole vielä uutta treenipaikkaa valinnut minne siirryn. Kiire tulee senkin asian kanssa.

Eilen tein oman kehon mittaukset mittanauhalla ja punnituksen sekä suunnittelin viikon liikunnat kalenteriin etukäteen. Tästä on hyvä jatkaa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti