maanantai 10. huhtikuuta 2017

HYVÄNOLON HUHTIKUU 1/4 JA OMAT VOIMAVARAT KOVILLA

Tämä viikko keskittyi osaltani mielenhuoltoon. Ensimmäisen Hyvänolon huhtikuun viikon aikana tein itselleni mielen- ja kehonhuoltoa haasteen mukaisesti 2 krt/ vko:ssa seuraavasti:

Tiistaina 4.4 Värityspuuhia

 
Stressaava fiilis rauhoittui keskittymällä aikuisten värityskirjan kuvan värittämiseen. Olen nauranut näille aikuisten värityskirjoille, mutta ostin joskus kokeeksi tämän, jos vaikka tulisi hyödynnettyä jotenkin. Kerran olen yrittänyt jotain värittää, mutta keskittyminen ei riittänyt. Tänään riitti ja rauhoitti stressaavaa mielentilaa. Väritys jatkuu joku muu päivä, jotta saan kuvan loppuun.
 

Torstaina 6.4 Stressitesti

Tällä viikolla on ollut stressiä havaittavissa, pitkästä aikaa enkä tykännyt tunteesta. Stressi syö voimavaroja. Tein työterveyslaitoksen Kuinka stressaantunut olet- testin kartoittaakseni tunnistaako testi stressin oireeni. Kyllähän se tunnisti. Testi löytyy täältä (sivulla myös muitakin hyödyllisiä tai hyödyttömiä testejä).

Testi palaute:  "Olet Tarkkailtava Työmehiläinen"

"Merkkejä stressaantuneisuudesta on ilmassa. Muista pitää huolta riittävästä levosta ja harrastuksista, jotka tuovat vastapainoa työlle. Palautuminen on tärkeää. "
Viikoittaiseen "päiväkirjaan" kirjasin 1- 2 asiaa päivittäin ylös, joista olen onnellinen tai sain onnistumiskokemuksen arjessa, koulussa, töissä tai jokin muu positiivinen oivallus. "Päiväkirja" luettavissa tässä alla.


Viikko 1 (3-9.4)
Ma

"Oma kärsivällisyys ja mielenhallinta haastavassa työtilanteessa töissä".
Ti

"Huonosti nukuttu yö takana. Väsymys vei voimia koko päivän, mutta minä jaksoin ja hoidin päivän kunnialla loppuun".
KE
"Mulla on ihana perhe, jonka kanssa tulee vietettyä liian vähän yhteistä aikaa arjessa. Harvoin katsotaan edes yhdessä tv:tä, mutta tänään meitä yhdisti humoristinen Konttori-sarja ohjelmakirjasto Aitiosta. Meidän perheessä on sama huumorintaju kaikilla".
To
"Positiivinen asiakaskohtaaminen ja keskustelu opintoihin liittyen".
PE
"Nautin ihan puhtaasti siitä, että työpäivän jälkeen alkoi 3 päivän vapaat".
LA
"Olin iloinen hyvän ystävän toiveikkuudesta ja tulevaisuuden haaveista. Koin, että saan olla osa hänen elämänprojektiaan ja pidän siitä".
Su
"Nautin siitä, että saan suunnitella mökille uusia asioita. Kävimme Helsingissä Kevätmessuilla mieheni kanssa ja aurinkopaneelien hankkiminen sekä rantasaunaan investointi jäi suunnitelmiin pysyvästi".


MITEN SINUN ENSIMMÄINEN HYVÄNOLON HUHTIKUU-HAASTEVIIKKO MENI?
 

5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää hyvänolon huhtikuu sinulla!
  Minullakin on tuo aikuisten värityskirja, täytyy varmaan kaivaa se esiin tässä kuussa :)
  Ikävää, että olet ollut stressaantunut. Toivottavasti tilanne rauhoittuu pian!

  VastaaPoista
 2. Kivasti kuitenkin lähteny sulla kuukausi käyntiin! :) Täälläkin mennään vähän stressaavissa tunnelmissa, mutta eiköhän se siitä tasoitu..

  -Rouva R
  rakkaudenrasvaprosentti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää ensimmäinen viikkosi:)
  Täytyykin kaivaa tuo aikuisten värityskirja itseltäkin esiin...
  Voimia Helzu <3 Toivottavasti stressi helpottaa jossain kohtaa.

  VastaaPoista
 4. Aikuisten värityskirja on mahtava keksintö! Siihen voi upottautua aivan täysillä ja samalla ajatukset järjestyy aivan kuin itsestään. Se on hauskaa myös yhdessä ystävän kanssa. Toivottavasti stressi helpottaa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista ja tsempistä!

  VastaaPoista