lauantai 25. maaliskuuta 2017

KULUVAN VIIKON RUOKALISTA

Olen ottanut lähipiiristäni mallia ja tehnyt joinakin viikkoina viikon ruokalistasuunnitelman ennakkoon keittiön liitutaululle. Joskus, kun ennakkosuunnitelma on unohtunut, olen täydentänyt ruokalistaa päivittäin sitä mukaan, miten se oikeasti on toteutunut. Joskus suunnittelen vain seuraavan päivän etukäteen. Muistan, kun ensi kertaa näin tuttavaperheessä viikon ruokalistan keittiössä, olin huvittunut moisesta touhusta. Ajattelin sen olevan vain kotiäidin kotihifistelyä. Nyt, kun olen sitä itse toteuttanut, koen sen hyvänä. Kotona  myönteistä palautetta on antanut koululainen, joka tykkää seurata viikon ruokalistaa päivittäin.


Myönnettävä on, että tällä viikolla ei ole GO FAT GO- ruokavalio ollut arjessa mukana lainkaan. Ensi viikolla paluu sen pariin 80 % toteutuksella. Kun listaa katsoo, niin aika helpolla ja ilman mielikuvistusta tämä emäntä on mennyt ruokalistan suunnittelun suhteen.

Vkon 12 ruokalistan pulssat ja miinukset 

+ Nuoriso tykännyt ruoista
+ Helppoja ja nopeita ruokia valmistaa
+ Taloudellista ruokaa
+ 1 kasvisruokapäivä
+ 1 krt/ vkossa kalaa aterioilla

- Hiilarien määrä korkea
- Osassa ruoista hyödynnetty eineksiä kunnon ruoan rinnalla
- Kasvisten määrä vähäinen. Salaatti puuttunut kokonaan osassa ruokailuja. 

Voisitko kuvitella pitäväsi viikon ruokalistaa ja mitä ajattelet asiasta? Oletko joskus pitänyt viikon ruokalistaa tai aiotko kokeilla sitä? 

2 kommenttia:

  1. Meillä arkena lapset syö päiväkodissa lounaan ja me aikuiset töissä. Teen ruokasuunnitelmat vain lomilla tai joskus viikonlopuksi. Kotiäitinä ollessa ruokia tuli suunniteltua enemmän. Viikkoruokalistaa on vaikea tehdä, koska syödään yleensä arkena samaa ruokaa 2-3pv putkeen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Meillä tosiaan elettään vuorotyöläisten arkea ja lapset ovat teini-ikäisiä, joten ruokaa menee aina eri aikaan ja nuoriso syö paljon :)

    VastaaPoista