tiistai 24. tammikuuta 2017

TAMMIKUUN HAASTEITA TAKANA VIIKOT 3/ 4 JA POIKKEUKSELLINEN VIIKKO

Tämä viikko oli poikkeuksellinen, koska ramppasin pariin otteeseen Helsingissä ja Vantaalla, koulun ja vapaa-ajan puitteissa. Keskiviikkona aamulla meno Helsinkiin ja torstai-iltana paluu Jyväskylään sekä lauantaina aamulla meno Helsinkiin sekä Vantaalle  ja sunnuntaina illalla paluu Jyväskylään. Matkat sujui julkisilla kulkupeleillä ja matkustusajan pyhitin levolle lehtiä lukien.

Yksi yö Hotelli Arthurissa
 
Pari sanaa pakko sanoa julkisista kulkupeleistä, joilla kuljin, koska mielestäni matkustusmukavuus on aika tärkeä juttu:

VR: Junassa on kiva matkustaa, koska matkan aikana voi liikkua esim. ravintolavaunuun kahvia hakemaan, mutta muuten junassa matkustaminen ei ole niin herkkua ja kiitos siitä uusien junien kovat penkit. Meno- paluu junalla kuljin. Ai perhana, miten selkä väsyi istumaan ja asentoa oli vaikea vaihtaa muotoilluissa, kovassa penkissä. Tuskaa teki loppumatkasta. Junat oli ajallaan. Kiitos siitä.

Savonlinja: Yhden suunnan kuljin tutulla ja hyväksi havaitulla bussilla, johon sai edullisen nettilipun hyvissä ajoin ennakkoon ostettuna hintaan 4,90 e. Onnibussiin verrattuna Savonlinjan reitti kulkee useamman pysähdyksen kautta, mutta se mielestäni menoa haittaa. Bussissa on hyvä asiakaspalvelu ja hyvät penkit istua.

Onnibus: Nyt en saanut niin halpaa lippua kuin joskus parin euron hintaan. Lippu maksoi 10 e. Halpa sekin. Bussi oli uusi ja siisti, mutta niin ahdas. Extraa oli puhelimenlatausmahdollisuus omalla istuinpaikalla. Jalkatilaa oli niin vähän, että säälin niitä, jotka olivat yhtään pidempiä kuin minä (165 cm). Wc oli suunniteltu kokonsa puolesta lapsille. Yhtään pidempää matkaa en ko. bussissa istuisi ellei olisi pakko. Niin ahdasta oli. Penkki istua ei aiheuttanut tuskaa eikä myöskään onnentunteita matkan aikana.

Reissaamisen takia ei viikkoon mahtunut juurikaan liikuntaa, jota tammikuun haasteet vaati. Tässä onnettomat saavutukset:

MA Crosstrainerilla 15 min + Core-tunti 30 min
TI PT:n vetämä yksilötreeni 35 min (kahvakuulaa, TRX, vatsoja, kyykkyjä)
PE Kävelylenkki 30 min (+ hierojalla käynti 1h)

-> Liikuntaa vajaa 2 h
-> Herkkuja paljon reissun aikana, mutta ei kotona.
 
Merellinen pitsa paikassa Leonardo Bar & Bistro (Superherkku!)
 
Iltanapostelua yökyläpaikassa (Nam!)


Mitä muuta sitten Helsingissä tein kuin herkuttelin ja ramppasin paikasta toiseen. Reissuun sisältyi opintoja ja matkamessuilla tuli suunnitellusti käytyä. Jotain shoppailuja tuli myös tehtyä ja nähtyä useampia hyviä ystäviä.

Opintoja

Opintoja

Muutama fiiliskuva messuilta. Ei tullut juurikaan kuvattua siellä.
Haasteviikosta 4 tulee varmasti parempi liikunnan ja herkkujen säännöstelyn suhteen. Minä yritän!

2 kommenttia: