maanantai 9. tammikuuta 2017

TAMMIKUUN HAASTEITA TAKANA VIIKOT 1/ 4 JA HAASTEBUUMISTA AJATUKSIA

Sosiaalisessa mediassa on lukuisa määrä erilaisia haasteita tammikuulle tarjolla. Niitä tarjoaa yritykset kuin myös yksityishenkilöt. Haasteita vastustavia ihmisiä löytyy lähes yhtä paljon kuin sen kannattajiakin, myös omasta tuttavapiiristänikin. Mielestäni nämä haasteet luovat muun muassa:

- Yhteenkuuluvuudentunnetta
- Kannustaa toista, kuin myös saa kannustusta itsellekin
- Innostusta
- Huumoria ja hauskuutta
- Ryhtiä elämään

Ja kaikkein parasta, haasteet ovat "leikkimielisiä" tekoja ja yrityksiä tsempata itseään ja muita. Ei sovi niuhottajille eikä tosikoille :) Ymmärrän toki, jos joku ei haasteita kaipaa eikä ymmärrä, se on hänen asiansa...minä tykkään kohtuuden rajoissa haasteista.


 Omat tavoitteeni tammikuulle olivat seuraavat :

- 5 liikuntasuoritusta/ vko (2 kk:n haaste)
- 12 lihaskuntotreeniä ja 12 aerobista treeniä/ kk (blogihaaste)
- 5 h liikuntaa/ vko (blogihaaste)
- herkuttomuus ei onnistu, joten sain soveltaa sen herkkujen vähentämiseen (blogihaaste)

Ensimmäisen viikon saldo:

MA Bodybalance 1h
TO Spinning HIT 30 min + salitreeni (kädet, olat) 30 min
PE Venyttely 15 min
LA Salitreeni (alakroppa, vatsat) 1 h

-> yhteensä 3h 15 min eli tavoite jäi vajaaksi. Sunnuntain liikunnat peruin suosiolla yövuoroväsymyksen vuoksi. Olin suunnitellut itselleni sunnuntaille kalenteriin salitreenin ja kävelylenkin, mutta päätinkin nukkua, koska keho sanoi niin! Viikolle 2 teen paremmat suunnitelmat liikunnan suhteen.

Herkkujen vähentäminen on sujunut kohtalaisesti. Alkuviikosta pakastepitsa ja punkkua tuli nautittua. Muutaman joulusuklaan ja piparin olen myös mässäillyt viikon aikana. Kaupassa olen myös osannut tehdä hyviä päätöksiä eli jättänyt suosiolla karkki- ja sipsihyllyt väliin. Hyvä minä!


1 kommentti:

  1. Kiva kirjoitus noista haasteen positivisista puolista, olen täysin samaa mieltä. Siksi tällaseen ryhdyinkin ja halusin jokaiselle kuulle oman haasteensa. Ja välillä tosiaan jotain hyvinvointiin ja mielen liittyviäkin haasteista voitaisiin porukassa keksiä:)
    Hyvin sullakin sujuu, hienoa👊🏻👏🏻 kyllä sitä omaa kroppaa kannattaa kuunnella ja tehdä sen ehdoilla❤⭐
    Miettisin jo sitä maaliskuuta, itse mietin MahaMaaliskuuta, mutta miten olis MaHaVeMaaliskuu -haaste, Maha ja Mave😂😘 Oisko sulla ideaa mitä Mave haaste pitäisi sisällään? -Laura-

    VastaaPoista