perjantai 30. maaliskuuta 2018

KAUPUNKILOMALLA MADRIDISSA 9-12.3.2018

Loma arjen, työn ja perhe-elämän, keskellä tekee itse kullekin hyvää. Loman kohde voi olla vierailu ystävän luona, piipahdus mökillä, matkustaminen ulkomaille tai ihan vain kotona oleminen ja rauhoittuminen. Minulle loma nro 1 on matkustaminen ulkomaille. Tällä kertaa matkustin Madridiin lyhyelle kaupunkilomalle ystävän kanssa. Meno-paluu lennot Helsingistä Madridiin oli 104 e/ hlö Norwegian Air:lla. Lämpötila Madridissa oli keksimäärin +12 c. Välillä satoi vettä, välillä ilma oli kirkas ja aurinkoinen.

Aamiaishuone/ aula
Majoituimme hotellissa Artistic B&B, lähellä Antòn Martin metroasemaa. Hotelli oli rauhallisella sivukadulla ravintolarikkaiden vilkkaampien katujen vieressä. Lähellä olevat ravintolat olivat lähinnä tapas- ja ruokaravintoloita.
 
 
Hotelli oli ihanan taiteellinen ja viihtyisiä paikka. Olisin voinut jopa muuttaa sinne asumaan, niin tykkäsin sen tyylistä. Jokainen majoitushuonekin oli yksilöllisesti sisustettu. Palvelu ja tunnelma oli loistava. Aamiainen sisältyi hintaan (kahvi/ tee, tuoremehu, jogurtti, leipää, leikkeleitä, juustoa, tuoreita marjoja ja hedelmiä sekä mysliä. Tänne majoitun toistekin, jos Madridiin eksyn. 


Katukuvaa ensimmäisen illan kävelyltä, kun etsimme mieleistä ruokapaikkaa hotellin lähialueilta. Talot olivat lähes kaikkialla ihanan koristeellisia ja tyylikkäitä.


Yleistä katukuvaa väreineen.
 

Madridin kuuluisin patsas ja symboli, Karhu ja mansikkapuu, paikassa  Puerta del Sol- aukio.

 
El Angel Caido (1885) eli Lucifer paikassa Parque del Buen Retiro (iso puistoalue)

 
Maalattuja ovia oli paljon. Tässä yksi taidonnäyte, mistä pidin erityisen paljon.
 

Suurimmalla osalla meidän näkemistämme koirista oli takit tai hupparit päällä. Tällä koiralla oli astetta omalaatuisempi asu päällä. Erottui massasta :)


Churroa ystäväni kaipasi matkalla. Tässä kuva meidän herkkuhetkestä eli churron dippailua suklaa-/ kaakaokastikkeeseen. Annokseen kuului useampi churro.  Oli namia! Churro kuuluu osana Madridin ruokakulttuuria ja alun perin niiden on kerrottu olevan alkujaan paimenten kehittämä leivonnainen, joka on voitu valmistaa ilman uunia.

 
Tässä yksi TAIVAS eli Desigualin liike, jossa oli 5 kerrosta (Desigual Madrid Preciados Calle de Preciados, 25). Desiqualin liikkeitä löytyi keskusta-alueelta muistaakseni 9 kpl, joista käytiin 4 läpi. Muutama ostoskin tarttui mukaan, tietenkin.

 
Espanjalaisen Velvet tv-sarjan fanin piti tietenkin päästä katsomaan sarjassa kuvauspaikkana olevaa rakennusta. Tutulta näytti. Rakennuksessa tällä hetkellä Zaran liike osoitteessa Gran Via 34.

 
Rakastan Salvador Dalin tauluja. Tässä yksi taidonnäyte museossa Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia. Museossa oli myös Picasson ja Miron tauluja sekä paljon muuta.
 
MUKAVA LOMA!2 kommenttia: