torstai 19. huhtikuuta 2018

TEEMAVIIKOT 4 & 5: PÄIVÄLLINEN JA ILTAPALA SEKÄ MUUTA POHDINTAA RUOKAVALIOSTA

En ole ehtinyt blogin ääreen pitkään aikaan ja teemaviikkojen postaussarja on jäänyt julkaisematta loppuun. Teemaviikojen ideana minulla oli se, että seuraan omia ruokailuja ateriakokonaisuus kohtaisesti viikko kerrallaan, teemoittain. Ajattelin sen toimivan, mutta kuinka kävikään?

4. TEEMAVIIKKO: PÄIVÄLLINEN 19.3- 25.3

Päivälliskuvia ei ole...sorry! Ja muutenkin viikko meni huomioimatta koko teemaviikkoa.

5. TEEMAVIIKKO: ILTAPALA 26.3- 1.4

Iltapalat keskittyivät hyvin paljon leipä-, munakas- ja jogurttilinjalle. Työvuorolistassa oli öitä, vapaata, iltaa ja aamua eli ruokarytmi oli mitä sattuu ja iltapalojen ajankohdat vaihteli klo:22- 01välillä. Tässä kahden illan kuvat iltapaloista:

 

POHDINTAA OMASTA RUOKAVALIOSTA
 
- Syön osan viikkoa hyvin tavallista perusruokaa ja osan viikkoa syön mitä sattuu. Mitä sattuu tarkoittaa sitä, että syön ajattelematta sen suurempia  ja syön missä sattuu, mutta syön aina nälkääni.
 
- Pakastepitsat ovat heikkouteni ja niitä syön kerran viikossa. Toki välillä jää syömättäkin.
 
- Olen liikkuvainen ihminen, mikä tarkoittaa sitä, että en paljoa kotona istuskele vaan tapaan ihmisiä ja harrastan vuorotyöni ohella. En omaa säännöllistä päivä- enkä vuorokausirytmiä enkä siis sen vuoksi myöskään säännöllistä ruokarytmiä.
 
- Olen opetellut katsomaan mitä pikaruokaa syön, jos sille tarve on. Joskus menee kyllä hampurilainenkin, mutta pääosin pikaruokani ovat salaatteja, kolmioleipiä, proteiinipatukoita tai ruokailen jossakin lounasaikaan esim. buffetissa tai annoslounaita.
 
- Koen, että haasteeni on edelleen ruokien liian isot annoskoot ja epäsäännöllinen ruokarytmi sekä liiallinen hiilareiden saanti ruokavaliosta. Myös kasvisten, hedelmien ja marjojen vähyys ruokavaliossa heikentää ruokavalion tasoa ja terveellisyyttä.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti