perjantai 20. huhtikuuta 2018

TESTISSÄ: ERILAISET JOOGAT

Ystäväni houkutteli minut kanssaan joogastudiolle. koska hän etsii itselleen paikkaa, jossa harrastaa joogaa säännöllisesti. Hänen innostamaan ostin myös 10 päivän tutustumiskortin 25 e hintaan Jyväskyläläiseen joogastudioon huhtikuun aikana. Alla kerron joogista, mitä kävin kokeilemassa.Restoratiivinen jooga (1 h 15 min)

"Restoratiivinen jooga on erittäin lempeä ja kokonaisvaltaisesti palauttava harjoitus. Tunti sisältää viipyilyä lattiatasossa tehtävissä rauhoittavissa asanoissa sekä välillä pehmeää hidasta liikettä. Asanoissa käytetään apuvälineitä ja niissä viivytään pitkään antaen kehon painon vaikuttaa aktiivisen lihastyöskentelyn sijaan. Harjoituksen fokus on hengityksessä ja kehon jännitysten tiedostamisessa ja niistä irti päästämisessä. Harjoitus tasapainottaa hormonitoimintaa ja rauhoittaa hermostoa. Asennot auttavat kehoa palautumaan rasituksesta ja harjoituksen hidas tempo jättää tilaa myös mielen rauhoittamiselle. Tunnelma on meditatiivinen, rentouttava ja rauhoittava. "

Pehmeä flow (1h)

"Flowjoogassa annetaan energian ja liikkeen virrata. Tunnilla tehdään dynaamista harjoitusta, jossa liikutaan hengityksen tahdittamana, virtaavasti asennosta toiseen. Harjoitus kehittää lihasten, nivelten ja lihaskalvojen joustavuutta. Mieltä tunti haastaa pysymään läsnä liikkeessä ja näin kehittää keskittymiskykyä. Tunnilla pääpaino on rennossa virtaavassa liikkeessä, oman kehon kuuntelussa ja asentojen linjauksissa. Musiikki siivittää tuntia eteenpäin kohti jatkuvaa liikkeen virtaa."

Mindful+yin (1h 15 min)

"Mindful yin -tunnilla yhdistyvät yinjooga ja mindfulness. Tunnilla teemme yin-asanoiden lisäksi mindfulnessmeditaatioita kuten kehomeditaatio, kävelymeditaatio tai istumameditaatio. Meditaatioiden avulla harjoitamme läsnäolon taitoa hyväksyvällä asenteella. Yinjooga on tasapainoittava ja rauhoittava harjoitus, jossa mennään pintaa syvemmälle mielen ja kehon tuntemuksiin. Yinjoogan asentoihin uppoudutaan hitaasti 3-5 minuutin ajaksi. Yinjoogan asanat toimivat minimeditaatioina. Tunnin tavoitteena on tulla tietoisemmaksi mielen liikkeistä sekä käynnistää kehon palautumisprosessi."

Pehmeä flow + yin (1h 30 min)

" Pehmeän flow:ssa pääpaino on rennossa virtaavassa liikkeessä, oman kehon kuuntelussa ja asentojen linjauksissa. Yinjooga on tasapainoittava ja rauhoittava harjoitus, jossa mennään pintaa syvemmälle mielen ja kehon tuntemuksiin. Yinjoogan asentoihin uppoudutaan hitaasti hengitystä ja kehoa kuunnellen. Niissä viivytään 3–5 minuuttia. Harjoitus kohdistuu lihaksien lisäksi sidekudoksiin eli faskiaan. Asennot aktivoivat aineenvaihduntaa ja haitalliset kuona-aineet pääsevät poistumaan. Tavoitteena on hermoston rauhoittaminen ja kehon palautumisprosessin käynnistäminen. Yinjooga on rauhoittumista kiireen keskellä, oman kehon hyväksymistä sekä matkaamista mielen maailmaan."

(Joogakuvauksien lähde: https://studiolaive.fi/viikkotunnit/ )


+ Erilaisten pehmeiden joogien kokeilu oli omalle keholle ja mielelle miellyttävä ja rauhoittava kokemus.
+ Erityisesti tykkäsin pehmeä flow tunnista, koska siinä oli liikettä ja haastetta keholle.
+ Pehmeä flow + yin tunti oli myös mieleeni, koska näiden joogien yhdistelmä sopi hyvin yhteen kokonaisuuteen.
+ Jooga studio oli pieni ja rauhallinen sekä joogaohjaajat olivat helposti lähestyttäviä, ystävällisiä ja ammattitaitoisia.
+ Ilmaiset parkkipaikat ehdotonta plussaa (kiekkopaikat).
+ Rauhoittuminen ja joogien vaikutus tuntui hyvätä mielessä ja kehossa. Tätä voisin säännöllisesti harrastaa, jos olisin rahakkaampi.

- Restoratiivinen jooga oli pitkäveteinen ja liiankin rauhoittava eikä se sisältänyt keholle haasteita.
- Tutustumiskortin jälkeen joogakortin hinta on minulle liian kallis (esim. 110 e/ 10 krt/ 3kk).


3 kommenttia:

 1. Johan ehdit testailla erilaisia! Mie oon ollut kerran joogassa ja siinä piti keskittyä liikaa kehonhallintaan ja hengittämiseen samaan aikaan kun piti olla huojuvissa asennoissa - ei ollut minua varten :D pitäisi harrastaa enemmän varmaan, että tottuisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile uudestaan joogaa. Valitse jokin helppo versio. Yin jooga on hyvin rentouttava.

   Poista
 2. Olisipa ollut mukava päästä kokeilemaan tuota! Yin jooga on ollut suosikkini, mutta noista muutkin kuulosti kivalle. Hiukan kyllä on tyyristä.

  VastaaPoista