torstai 15. kesäkuuta 2017

VITOSEN BLOGIHAASTE: 5 FAKTAA MINUSTA

Vitosen blogihaasteen sain bloggaajalta Laura,  HeiLauta elämää blogin kirjoittajalta. Mielestäni haaste oli kevyt ja hauska eikä vaadi bloggaajalta suuria ponnistuksia osallistua siihen.

-> Kerro itsestäsi 5 faktaa ja haasta 5 muuta bloggaajaa mukaan haasteeseen.

 
1) Tykkään katsoa ranskalaisia ja espanjalaisia elokuvia ja tv-sarjoja. Suosikkielokuvia ovat mm. 22 Bullets, Coco avant Chanel, Amèlie, Iho jossa elän, Meri sisälläni ja Julieta. Tv-sarjoista suosikkejani ovat: Gran hotel ja Ommelten välinen aika.

2) Korvatulpat ja silmälaput kuuluvat "yövarustukseeni". Ilman niitä en saa nukuttua kunnolla. Yökyläreissuilla jätän välillä pois silmälaput, mutta korvatulppia ilman en osaa elää. Korvatulppia olen käyttänyt öisin noin 18 vuotta.

3) Sota-ajan historia ja ihmisten selviytymistarinat kiinnostavat. Olen käynyt useilla keskitys- ja tuhoamisleireillä Euroopassa, lukenut sota-ajan kirjallisuutta ja katsonut aiheesta dokumentteja. Viimeisimpänä dokumenttina olen katsonut suomalaisen dokumenttielokuvan Ompelijatar, joka kertoi Martta Koskisesta, suomen viimeisestä teloitetusta naisesta. Kirja, jonka viimeksi luin sota-ajan ihmiskohtaloista oli Kolmannen valtakunnan kadotetut lapset. Mielestäni historialta ei saa sulkea silmiä eikä korvia ja elää vain nykyisyydessä ja tulevassa.

4) Rakastan syödä etanoita ja katkarapuja. Suurta herkkuani on valkosipulivoilla ja parmesaanijuustolla maustetut etanat punaviinin ja patongin kanssa. Katkarapuja nautin perussalaatissa tai vaihtoehtoisesti juhlallisemmin valkopulin, chilin ja öljyn kera nopeasti paistettuna. En voi ymmärtää ihmisiä, jotka eivät uskalla maistaa etanoita tai katkarapuja oman asenteensa vuoksi.

5) Vihaan ja parhaani mukaan koitan välttää haravointia, nurmikon leikkuuta ja puutarhahommia. Asun kuitenkin omakotitalossa ja omistan mökin. Olen hyvä ulkoistamaan ko. tehtäviä muille. Nurmikon olen elämäni aikana ajanut kerran :)

Haastan mukaan Vitosen blogihaasteeseen seuraavien blogien kirjoittajat:

- Sammakon sunnuntai http://sammakonsunnuntai.blogspot.fi/
- Sininen unelma http://sininunelma.blogspot.fi/
- Emma Karoliina http://eemmaot.blogspot.fi/
- Health is a matter of Choice http://healthisamatterofchoice.blogspot.fi/
- Oman elämänsä pieni, suuri pudottaja http://pudotus.blogspot.fi/

1 kommentti:

 1. Hei Helzu:)
  Kivoja uusia faktoja sinusta.
  Minä olen koittanut nukkua korvatulpilla mutta en jotenkin osaa, varsinkin kun nukkuu tilassa joissa muita ihmisiä ja joku kuorsaa. En oikein ole tottunut niihin, täytyisi varmaan jatkaa harjoittelua. Koska totuin nukkumaan yövuorojen jälkeen silmälaput silmilläkin.
  Täytyykin tutustua noihin kirjoihin joku kerta kirjastossa.
  -Laura-

  VastaaPoista