lauantai 19. maaliskuuta 2016

PITSALAUANTAI- SERRANOKINKKUA JA RUCOLAA

Tänään iski himo pitsaan ja erityisesti vielä pitsaan, jossa on ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa. Päätin  tehdä sen itse. Ainekset löytyi lähimmästä Lidl:stä ongelmitta. Pitsan seuraksi kuuluu tietenkin punaviini, jos haluaa kunnolla nauttia ruoasta. Tänään on pitsalauantai :)

SERRANOKINKKU-RUCOLAPITSA (pellillinen)
 
 
Pohja:
 
2 dl lämmintä vettä
1/2 tl hienoa merisuolaa/ suolaa
25 g hiivaa
50 g voita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja
 
- Hiiva murennetaan veteen. Lisätään suola.
- Joukkoon lisätään jauhot ja lopuksi sulatettu voi.  
- Kohota, vaivaa ja lopuksi levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
 
Täytteet:
 
1/3 prk Barilla Arrabbiata pastakastiketta
2- 3 tomaattia siivuina
1 punasipuli renkaina
mustapippuria (vähän)
1 iso valkosipulin kynsi murskattuna
juustoraastetta haluttu määrä
80 g Serranokinkkua
tuoretta rucolaa
 
Valmistus:
 
- Levitä pastakastiketta kaulitun pitsataikinan päälle pellille.
- Lisää kaikki täytteet, lukuun ottamatta rucolaa ja serranokinkkua. 
- Paista uunissa 225 asteessa kiertoilmalla (normiuuni 250 astetta) sopiva aika.
- Itse en noudata tarkkoja paistoaikoja vaan katson/ kokeilen, milloin pitsa on valmis.
- Kun pitsa on paistunut kypsäksi, nosta se pois uunista ja lisää päälle serranokinkkusiivut
ja rucolan tuoreita lehtiä haluamasi määrä.
- Nauti !
 
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttää hyvältä - itse tehty on aina itse tehty! Joko olo alkaa muuten helpottamaan?

    VastaaPoista
  2. Oi kun näyttää herkulliselle! Tuota pitää ehdottomasti kokeilla joskus tehdä itsekin.

    VastaaPoista
  3. Nanonano: Olo alkaa helpottamaan, mutta keuhkot eivät ole vielä kunnossa. Eilen lääkärissä käyty kontrollissa ja sairausloma jatkuu...huilia vielä ja päivittäin pieniä "happihyppeilyitä" ulkona ilman hengästymistä. Keuhkoja vielä pistelee ja olo on heikko, kun tekee jotain normaalia.

    VastaaPoista