tiistai 15. maaliskuuta 2016

LAIHDUTTAJALLE JA PAINONTARKKAILIJALLE MAKEUTUSAINEET KÄYTTÖÖN, EI SOKERIA

 
Olen seurannut sivusta jo jonkin aikaa keskusteluja tuttavapiirissä kuin myös mediassakin makeutusaineiden käyttämisestä sokerin korvikkeena. Ihmiset ovat jakautuneet selkeästi kahteen eri leiriin. Osa suosii makeutusaineita, osa käyttää sokeria. Toiset ovat sitä mieltä, että makeutusaineet ovat "myrkkyä" ja pahasta ja jos haluaa makeutta ruokiin, tulee käyttää kohtuudella sokeria. Toisille taas sokeri on pahasta ja makeutusaineet ovat ainut vaihtoehto, koska ne eivät lihota.
 
Mitä itse ajattelen?
 
En osaa kuvitella, että eläisin täysin ilman sokeria. Sokeria voi käyttää kohtuudella. Mehukeitot, jota käytän puuroissa aamuisin, ostan sokeroimattomina eli makeutusaineilla makeutettuina versioina. Tämä siksi, että käytän ko. tuotteita päivittäin enkä halua sen vuoksi valita sokeroituja versioita. Myös eri dieetit ja ruokavaliot suosivat sokeroimattomia tuotteita, koska ne eivät lihota. Jos leivon (mitä tapahtuu harvoin) tai valmistan jälkiruokia, valmistan ne normaalisti sokerilla, en makeutusaineilla. Käytän siis molempia, sokeria sekä makeutusaineita ruoassa. Ajattelen kuitenkin, että käyttämällä makeutusaineilla makeutettuja tuotteita, en liho niin helposti enkä näin ollen saa turhia kaloreita.
 
Sokeri kuulemma myös koukuttaa, luo riippuvuutta niin kuin alkoholi ja tupakka. Tästä ei ole kyllä omakohtaisia kokemuksia, joten en ota kantaa. Onko sulla kokemusta sokeririippuvuudesta?
 
Tänään Keskisuomalaisessa oli lehtijuttu makeutusaineiden hyödystä laihduttajalle. Katso juttu alta:

 
KSML 15.3.2016

1 kommentti:

  1. Olen lukenut joskus kauan sitten, että makeutusaineet aktivoivat aivossa samja alueita mitä sokeri eli periaatteessa makeutusainetta käyttävä on "sokerikoukussa". Paras on opetella syömään makeuttamatonta tai makeuttaa vaikka banaanilla. Ja juu sokeririippuvuus allekirjoittaneelle iskee samantien, nyt olen oikeastaan luopunut makeutusaineistakin kun samalla opettelin juomaan kahvin sokerittomana:)

    VastaaPoista