lauantai 29. elokuuta 2015

LIIKUNTAPIIRAKKA- ONKO TUTTU?

Nyt, kun olen pohtinut omaa liikkumistani ja liikkumattomuuttani varsinkin tämän kesän aikana, muistin erään tärkeän "mittarin". Keväällä 2014 olin Pajulahden urheiluopistolla PajuFit- liikuntalomalla viikonlopun ajan ystävän ja kuntoilun parissa tavattujen tuttavieni kanssa. Siellä esiteltiin keskustelun lomassa mm. tämä liikuntapiirakka.


En ollut liikuntapiirakkaan törmännyt aikaisemmin, vaikka se olikin jo joitakin vuosia ollut olemassa. Sen on kehittänyt UKK- instituutti. Liikuntapiirakassa on tiivistettynä terveysliikunnan suositukset 18–64-vuotiaille. Vaikka tämä liikuntapiirakka on visuaalisesti mukavannäköinen ja tavallaan selkeä, vaatii se mielestäni jonkinlaista tarkastelua paremmin ajan kanssa.

Tämä UKK- instituutin testi Testaa liikkumisesi on mielestäni selkeämpi oman liikkumisen tarkasteluun kuin varsinainen liikuntapiirakka tarkasteltuna. Näet samantien henkilökohtaisen palautteen omista liikuntatottumuksista ja istumisesta. Kannattaa kokeilla!

Lähde: http://www.ukkinstituutti.fi/ammattilaisille/terveysliikunnan-suositukset 

Onko liikuntapiirakka tuttua asia jo sinulle? 

Kokeilitko testiä?

3 kommenttia:

  1. Liikuntapiirakasta olen joskus aiemmin kuullut, nyt näin sen ekaa kertaa. Kävin tekemässä testin ja tulos ei yllättänyt - liikun riittävästi. Tulos olisi ollut sangen masentava viime vuonna kun en todellakaan harrastanut minkäänlaista aktiviteettia. Mielestäni piirakka toimii ehkä parhaiten silloin kun on vasta aloittamassa liikuntaa ja pohtii, että mikä on sopiva määrä...

    VastaaPoista
  2. Totta puhut, että liikuntapiirakka soveltuu, kun haluaa tarkatella omaa liikkumistaan. Soveltuu tosiaan niille, jotka luulevat liikkuvansa paljon, istuvansa päivän aikana paljon ja niille jotka aloittelevat säännöllisempää liikkumista.

    VastaaPoista
  3. Liikuntapiirakkaa esiteltiin muutama viikko sitten kansallisen fysioterapiapäivän kunniaksi. Se oli kyllä ihan mielenkiintoinen. Myös tuota testiä pääsi kokeilemaan ja kartoittamaan omia liikuntatottumuksia ja arkiliikunnan riittävyyttä. Hyviä työkaluja molemmat!

    VastaaPoista