Bolognesekastike on mitoitettu 6 henkilölle (riippuen annoskoosta) ja spaghettivihannekset 4 henkilölle. Osa ruokailijoista halusi bolognesen tarjoiltavan pastan kanssa.
Ruoanvalmistuksen ns. pohjatyö vei aikaa, koska kuorittavaa ja pilkottavaa oli paljon.
BOLOGNESEKASTIKE (6 hlö):
3 keskikokoista sipulia (tai kevätsipuleita)
800 g kevyttä naudan jauhelihaa
3 rkl oliiviöljyä
800 g tuoreita tomaatteja
5-6 valkosipulin kynttä
(tai isoja yksikyntisiä valkosipuleita 3 kpl)
½ ruukkua tuoretta basilikaa (n. 2-3 dl)
merisuolaa
mustapippuria
valkopippuria
paprikajauhetta
- Kuori ja leikkaa sipulit sekä valkosipulit pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit 2 rkl öljyä. Siirrä erilliseen astiaan.
- Paista jauheliha kypsäksi 1 rkl öljyä. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit.
- Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja lisää pannulle basilikan lehtien kanssa.
- Lisää tarvittaessa vähän vettä. Kastike kyllä ohenee kasvisten hautuessa.
- Anna kastikkeen hautua 20- 30 min kannen alla. Mausta.
SPAGHETTIVIHANNEKSET (4 hlö):
450- 500 g porkkanoita
650- 700 g kesäkurpitsaa
50 g kevätsipulin varsia/ purjoa
3 rkl oliiviöljyä
10 oksaa tuoretta timjamia ruukusta
merisuolaa
valkosipulijauhetta
- Puhdista ja kuori vihannekset. Leikkaa ohuiksi ja pitkiksi suikaleiksi.
- Laita pannulle 2 rkl öljyä. Paista porkkanasuikaleet lähes kypsiksi öljyssä.
- Lisää pannulle kesäkurpitsasuikaleet, silputtu timjami ja silpuksi/ suikaleiksi leikatut sipulin varret. Kypsennä.
- Mausta.
Annostele spaghettivihannekset lautasille ja kaada päälle bolognesekastiketta.
Ihanan näköinen resepti! Tätä pitää kyllä kokeilla.
VastaaPoista