torstai 20. syyskuuta 2018

KIPINÄN OMA PIENRYHMÄVALMENNUS LOPETUS 11/11 - RUOKAVALIO

Meidän tuttavaporukan itse kokoama pienryhmä Kipinässä sai vihdoin päätöksensä. Alunperin pienryhmän piti loppua jo vuoden vaihteessa 2017/2018 ja tapaamiset oli suunniteltu alunperin pitää pari kertaa kuukaudessa. Kaikki ei mennyt kuitenkaan suunnitelmien mukaan. Oma pienryhmävalmennuksemme alkoi siis elokuussa 2017 ja siitä voit lukea tästä.

Tällä viimeisellä lopetuskerralla olin paikalla vain minä ja se olikin ennakkoon tiedossa. Sain siis yksilöohjausta juuri omiin tarpeisiini. Teimme  Inbody- mittauksen ja keskityimme ruokavaliosta puhumiseen ja sen suunnitteluun.


Inbody- mittaus näytti madonlukuja niin kuin aina. En viitsi edes julkaista sitä. Se onkin hyvä mittari omaan kehitykseen liittyen rasvanpolttoon ja lihaskasvuun. Sen voin kertoa, että rasvaa on kehossa edelleen aivan liian paljon, mutta lihasta on myös siinä samassa ihan hyvin. Jotain hyvää, mutta myös jotain huonoa. Kävimme PT:n kanssa keskustellen läpi ruokailutottumuksiani ja mietimme yhdessä, miten siihen saisimme pysyvämmän, terveellsiemmän muutoksen. Pt tuntee minut vuosien ajan, joten hänellä on tieto paheistani ja kykenemättämyydestäni noudattaa terveellistä ruokavaliota. Tämän pohjalta PT teki minun näköiseni ruokavalion, jonka tavoitteena oli 1800 kcal/ vrk:ssa. Ruokavaliossa annettiin olla suosikkiruokiani (leipä, pasta jne.), mutta niiden suhdetta muuhin ruokaan muutettiin ja niiden määriä vähennettin. Ruokavalion ei ole tarkoitus olla dieetti vaan pysyvä muutos ruokavaliossa. Vapaampia syöntipäiviä saa myös olla, mutta niissäkin noudatetaan 1800 kcal/ vrk- kaavaa. En ole vielä ruokavaliota aloittanut, mutta pian aloitan. Siirryn siihen porrastetusti.


Kipinän oma pienryhmävalmennus loppui, mutta mitä kuuluu ryhmäläisille.

Faktaa Kipinän kuntomimmeistä (4 hlö):

Ikähaitari: 
34- 42 v.

Työ: 
1 hlö nro 1) tekee 3- vuorotyötä edelleen.
1 hlö nro 2) tekee 2- vuorotyötä edelleen, mutta nyt 50 % työajalla.
1 hlö nro 3) tekee päivätyötä, mutta työpaikka on vaihtunut ryhmän aikana.
1 hlö nro 4) tekee pitkiä työpäiviä, jotka voivat venyä aamusta iltaan, mutta nykyään entistä vähemmän venyy. 

Liikunta:


1 hlö nro 1) käy salilla viikoittain ja sen ohella pyöräilee tai käy spinnigissa/ ryhmätunneilla satunnaisesti. On liittynyt crossfit jäsenyyteen syyskuusta joulukuulle 2018. Aikoo nostaa peruskuntoa ja liikkua monipuolisesti. Haasteena vuorotyön haasteet (aika, väsymys) ja ruokavalio. 


1 hlö nro 2) käy salilla viikoittain sekä on hankkinut uinti-ryhmäliikuntakortin paikalliseen uimahalliin. Treenaa lähinnä vain kaverin kanssa, ei osaa lähteä yksin liikkumaan. Ruokavalio on kunnossa. 

1 hlö nro 3) käy viikoittain salilla ja ryhmäliikuntatunneilla yksityisellä kuntokeskuksella. Pienten lasten ja pitkien työpäivien myötä liikunnalle ei ole aina riittävästi aikaa. 


1 hlö nro 4) on aikaisemmin ollut liikunnallisesti aktiivinen, mutta pienten lasten myötä liikunta on jäänyt minimiin. On osallistunut joskus triathlon kisoihin, tykkää pyöräilystä ja luistelusta ja hiihdosta. Nyt käy satunnaisesti työpaikkansa kuntosalilla ja liikkuu lasten kanssa ulkona. Jätti pienryhmän kesken jo aikaa sitten aikatauluongelmien ja väsymyksen vuoksi. Kiitos kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti