torstai 13. syyskuuta 2018

TREENIVIIKONLOPPU VOL 2 IKAALISTEN KYLPYLÄSSÄ 8-9.9.2018

Ilmottauduin jo toistamiseen Firfarmin, Jutan, treeniviikonloppuun, joka oli suunnattu vain naisille. Paikalla oli 8-9.9.2018 viikonloppuna 150 naista, paikassa Ikaalisten kylpylä. Ensimmäinen Fitfarmin järjestämä treeniviikonloppu oli tammikuussa 2018 ja siitä postauksen voit lukea tästä.Innostuin lähtemään tapahtumaan jo toistamiseen, koska koin edellisen kerran motivoineen minua kehittymään liikkujana ja muutenkin itse tapahtuma oli innostava.


Ikaalisten kylpylä on paikkana hyvä, koska siellä on erilaisia mahdollisuuksia liikkua ja sijainti on "keskellä" suomea. Paikka ei ole liian iso, vaan oikeastaan  aika sopivan pieni, jotta voi ottaa haltuun siirtymät paikasta toiseen. Tällä kertaa meidän majoitus oli päätalolla, mikä mahdollisti tarvittaessa hotellihuoneessa käynnit ohjelmien välissä, jos tarvetta oli. Huoneesta oli myös helppo mennä kylpytakki päällä kylpyläosastolle.

Viikonlopun ohjelmassa oli monelaista ohjattua liikuntaa, josta sai valita haluamansa tunnit. Meillä oli tietenkin liikunta-ahneus päällä, joten teimme ahkerasti kaikkea, mitä vain kerkesi. Tässä viikonlopun  liikuntasuoritukseni:

Zumba 45 min (keskisyke 110, max 139, 259 kcal)

Ulkotreenit 45 min (keskisyke 131, max 175, 308 kcal)

HIIT 40 min (keskisyke 139, max 162, 299 kcal)

Toiminnallinen harjoittelu 45 min (keskisyke 116, max 135, 261 kcal)

Ohjattu aamuvenyttely 15 min meille PT Mikon vetämänä salilla

Core& liikkuvuus 45 min (keskisyke 97, max 125, 166 kcal)

+ kylpyläosastolla lillumista/ uintia.


Tämän syksyn treeniviikonlopun liikuntaohjelma oli erillainen kuin viime kerralla, mikä oli hyvä asia, jotta samat treenit eivät toistuneet. Koin kuitenkin, että tämän viikonlopun treenit olivat kevyemmät kuin viime kerralla. Se jäi ehkä vähän harmittamaan, koska oman aerobisen kunnon haastaminen jäi tällä kertaa vähemmälle. Vai onko kuntoni kenties noussut?

Illallinen meillä oli varattuna klo:21 ala carte ravintola Charmant:iin. Tarjolla oli muun muassa tätä viikonloppua varten suunniteltu Fitnessmenu (28e), minkä me sitten valitsimme sen herkullisen sisällön vuoksi. Koska meidän ruokailu ajoittui vasta iltaan, söimme päivän mittaan kevyitä välipaloja (hedelmiä, jogurttia, proteiinijuomaa). Illallinen kruunasi päivän ja tästä oli hyvä lähteä hotellihuoneeseen lepäämään.


Alkupala: Kylmä nokkoskeitto 
Pääruoka: Paahdettua maalaiskananrintaa 200 g, palsternakkapyrettä, tryffeliperunaa, grillattua porkkanaa ja pippurikastiketta.
Jälkiruoka: Puolukka- vaniljasmoothie 

Fitnessmenu oli herkullinen! 

Sunnuntaina aamulla jätimme ohjatun aamulenkin väliin ja nautimme runsaan aamiaisen kaikessa rauhassa. Alla kuva kolmen henkilän aamupalavalinnoista, joista oikea alin on minun. Santsasin aamupalaa vielä parin croisantin ja munakokkelin sekä kahvin verran lisää. Olen kova syömään aamuisin. 


Luennot treeniviikonloppuna oli hyvinvointiin liittyvää perusasiaa. Jutta vastasi luennoista miehensä Juhan kanssa. Jutan tyyli puhua hyvinvoinnista oli rento ja hän viittasi paljon omiin kokemuksiinsa ja käytäntöihinsä. Juhan mukana olo luennolla oli erittäin toivottu lisä, koska hän kertoi tieteellisempää faktaa hyvinvointiin liittyvistä asioista. 


Treeniviikonlopun plussat ja miinukset:

+ Ohjelmassa oli hyvä treenivalikoima, monipuolinen.
+ Fitness menu ala carte ravintolassa oli erinomainen..
+ Hyvä peruskylpylä saunoineen.
+ Hotellihuoneet tilavia ja erittäin siistejä. 
+ Hotelliaamupala oli monipuolinen.
+ Jutan/ Firfarmin myymälä, josta sai ostaa vaatteita hyvään tarjoushintaan sekä kirjoja jne.
+ Treeniviikonlopun yhteishenki oli rento ja mukava. Ikähaitari ja kuntotaso treenaajilla oli laaja. 
+ Jutta oli helposti lähestyttävä ja positiivinen persoona, niin kuin aina.
+ PT:n päivystys kuntosalilla. Sai ammattimaista ohjausta halutessaan. 
+ Yli 50 e:n ostoksista sai ilmaisen Anti age-valmennuksen Fitfarmille.

- Liian lyhyt aika treeniviikonlopulla. Kaksi yötä ja tuplana treenejä olisi hyvä!
- Luennolla voitaisiin puhua muustakin kuin perusasioista, jotka lähes kaikki jo tietää. 

Kehitysideat:

Tapahtuma voisi kestää perjantai-illasta sunnuntai aamupäivään, jolloin treenejä olisi enemmän ja luentoja myös. Luennoilla voitaisiin puhua esim. tutkittua tietoa ravinnosta, ruokatrendeistä ja liikunnan syketasoista suhteessa tavoitteisiin. Inbody mittaus tapahtumassa olisi kiva lisä. 

4 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoista kuulla, millainen viikonloppu oli! Hurjasti olette ainakin jaksaneet liikkua! Hyvä postaus ja viikonlopun sisältö kuulosti hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treenitapahtumana on kyllä osallistumisen arvoinen.

   Poista
 2. Kuulostaa mukavalle reissulle. Minustakin tämä voisi olla koko viikonlopun mittainen, jotta ehtisi enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Aika meni nopeasti ja lepoaikaa ei malttanut jättää kunnolla, kun oli kiva osallistua mahdollisimman moneen juttuun.

   Poista