perjantai 9. syyskuuta 2016

PERSONAL TRAINER- KOKEMUKSIA ENNEN JA NYT

"Personal trainer tarkoittaa henkilökohtaista kuntovalmentajaa. Hänen työnkuvansa vaihtelee asiakkaan tavoitteiden mukaan, mutta pääsääntöisesti henkilökohtainen valmentaja auttaa asiakastaan kohentamaan kuntoa, muuttamaan elintapojaan, pudottamaan painoa tai kasvattamaan lihasmassaa."
(Lähde: Auron)
 

Oma PT-palvelujen käyttöhistoria:
 
 - SATS x 3 PT-tuntia (muutaman vuoden takaa). Sisälsi saliohjelman ja sen läpikäynnin sekä treenejä. Tapaamiset pilasi kova jatkomarkkinointi ostaa PT- palveluita.
- Yksityinen PT x 1 PT-tunti (muutaman vuoden takaa). Sisälsi hänen ennakkoon minulle tekemän 2- jakoisen saliohjelman sekä 1 tapaamisen salilla liikkeiden läpikäymiseksi. Paras saliohjelma ikinä (haastava ja mielekäs)!
- KIPINÄ STUDION PT-pienryhmätapaamiset x 10 (2014). Sisälsi ruokapäiväkirjan, fb-ryhmätuen, treenejä, kehonkoostumismittauksia, keskustelua, ruokavalio-ohjeet ja 2 saliohjelmaa. Laadukas paketti ja ammattitaitoinen PT.
KIPINÄ STUDION PT-pienryhmätapaamiset x 10 (2015). Sisälsi ruokapäiväkirjan, fb-ryhmätuen, treenejä, kehonkoostumismittauksia, keskustelua, ruokavalio-ohjeet ja 2 saliohjelmaa ja kotitreeniohjeet.  Laadukas paketti ja ammattitaitoinen PT. Kotitreeni plussaa.
- LEIJONANLUOLA PT-DUO tunnit x 5 (2016). Sisälsi treeniä, saliohjelman ja motivointikeskustelua sekä ruokapäiväkirjan. Mulla oli motivaatio hukassa ja siihen ei PT osannut tarttua. Hyvät treenit.
- SATS ELIXIAN PT- tunnit x 2, joista toinen käyttämättä. (2016). Treeniä ja liikkumistottumuskartoitusta. Ensimmäisellä kerralla keskustelimme vain, koska en ollut treenikunnossa niska- ja päänsäryn vuoksi. Keskustelu hyvin yleisellä tasolla ja kovasti markkinointia. Innostunut ja motivoiva PT.
 
Mitä olen oppinut PT-valmennuksista:
 • Kuntosalilaitteiden ja vapaiden painojen käyttöä oikeaoppisesti treenatessa.
 • Soveltamaan kuntosaliohjelmaa oman tarpeeni/ rajoitteeni vuoksi (korvaavat liikkeet).
 • Innostumaan (hetken) säännöllisestä treenaamisesta.
 • Motivaation kausittainen nousu ja oma halu kehittyä.  
 • Oma motivaatio on tärkeintä. Kukaan muu ei tee asioita puolesta.
 • Terveellinen ruokavalio ja miten sitä voi soveltaa makumieltymysten mukaan.
 • Kehonkoostumusmittaukset ovat motivoineet kehittymään ja parantamaan tuloksia.
 • Ruokapäiväkirjan tarkastelu toi esille ongelmakohdat ruokavaliossa ja jatkuvan herkuttelun nosti esille.
 • Treenikaverin tai PT:n tuki auttaa jaksamaan edes vähän, kun meinaa itse laittaa "hanskat tiskiin".

Onko teillä kokemuksia PT:n kanssa treenaamisesta sekä yhteistyöstä ja millaisia kokemuksia?1 kommentti:

 1. On mulla pari traineria ollut. Juuri tuommosia 1-2 tunnin saliohjelmaopastuksia aina kun olen uudelle salille mennyt ja sitten pari pidempää suhdetta. Niistä mun eka pt oli myös ryhmäliikuntaohjaaja ja liian kiireinen. Tokalla kerralla tehtiin soppari johon kuului myös se että sain avautua sähköpostilla vaikka keskellä yötä eli sain apua myös treenien välissä. Ruokaohjelma oli hyvä ja monipuoliset treenit mutta pt ei oikein osannut auttaa mua elämäntilanteeseen liittyvien ongelmien (mulla oli puolivuotias vauva ja kroppa ei ollut ihan toipunut raskaudesta eikä hän sitä oikein ymmärtänyt) ja terveysongelmien (paino ei tippunut koska pcos yms.). Mutta muuten tykkäsin ja varmaan jatkan hänen kanssaan kun joskus on taas rahaa.

  VastaaPoista