perjantai 26. elokuuta 2016

IHOPOIMUMITTAUS JA RASVAPROSENTTI

Kaikkeen sitä kohtalo ohjaakaan. Kävin tuttavani kanssa tutustumassa eräälle paikalliselle kuntosalille, kun huomasimme salilla ilmoituksen naapuriyrityksen järjestävän juuri sinä päivänä ja juuri siihen aikaan, kun olimme siellä, ilmaisia rasvaprosentinmittauksia ihopoimumittarilla. Sitähän piti kokeilla. Voi jestas mitä tuloksia sain! Ei naurata yhtään.


Faktaa rasvaprosentista ja ihopoimumittauksesta (pihtimittaus):

- Naisille normaali rasvaprosentti on 25–35 ja miehille 15–25.
- Laihduttaja voi hyötyä  rasvaprosentin mittaamisesta, koska silloin voi seurata ettei vahingossa laihduta ainoastaan lihasta vaan myös rasvaa.
- Liian nopea laihdutustahti, vähänlainen liikunta ja puute proteiininsaannissa voi johtaa siihen, että paino lähtee lihaksista eikä rasvasta, josta sen pitäisi lähteä.
- Ihopoimumittauksessa mitataan ihon alaisen rasvakudoksen paksuus usein neljästä eri kohdasta: olkavarren ojentajasta, olkavarren etupuolelta hauislihaksesta, lapaluun alta ja suoliluun yläpuolelta. Tämän jälkeen pihtien väliin jääneiden ihopoimujen paksuuden summa lasketaan yhteen ja katsotaan viitearvotaulukosta mitattavan iän ja sukupuolen kohdalta millimetrejä vastaava prosenttitulos.
-  Eri mittaajien mittaamia tuloksia ei voi vertailla keskenään, koska kaikilla mittaajalla on hiukan eri tekniikka. Käytä siis samaa mittaajaa ja mittaria, jos haluat luotettavimman tuloksen.
(Lähde: http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1401857624958 )

Rasvaprosentin viitearvot ja lisää tietoa rasvaprosentinmittauksesta laskureineen löytyy seuraavasta linkistä rasvaprosenttilaskuri

Mutta nyt sitten omiin tuloksiin ja saamaani tavoitteeseen, jota mittaaja mulle ehdotti:

Rasvaprosentti oli hurjat 39,27 % ja tavoite vuodessa olisi pudottaa tasoon 30%- 34%.

Omia mietteitä:

- Mittaus oli mielenkiintoinen kokemus. Aikaisemmin olen käynyt vain Tanita tai Inbody-mittauksissa, jotka perustuvat eri tekniikkaan.
- Mittaus ei juurikaan tuntunut, hieman nipisti kuitenkin olkavarren etupuolelta mitattaessa.
- Tulos oli järkytys. Tiesin, että kehossani on paljon rasvaa, mutta myös lihasta, joten lopputulos yllätti negatiivisesti. Olen siis näinkin "rasvainen". Töitä on siis tehtävä, jotta saan rasvaprosentin laskuun.
- Jos tämä ei herätä ja motivoi, jo on kumma. Tosin olen nyt kyllä lisännyt liikuntaa ja ruokailukin sujuu välillä paremmin. Suunta on siis oikea.

Oletko käynyt ihopoimumittauksessa? Pidätkö mittaustekniikkaa luotettavana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti