tiistai 12. tammikuuta 2016

KUMINAUHAJUMPPAA, TABATAA, SHINDOA JA VENYTTELYÄ

Lauantaina 9.1 oli Jyväskylän seudulla Vaajakoskella Funky Fit liikuntakeskuksessa treenimaraton. Sinne ajelimme aamupäivällä pakkaskelissä ja kauniissa talvisessa auringonpaisteessa kaverin kanssa uusia jumppatunteja kokeilemaan.

Sain houkuteltua kaverini Sammakon sunnuntain lankojen ja neulomisen äärestä hetkeksi pois kanssani kuntoilemaan. Kaverin kanssa, kun on helpompi lähteä liikkumaan, kuin yksin. Toki riippuu treenistä. Salille menen aina mieluummin yksin.

Mitä Funky Fit tarjosi treenimaratonissa on tässä:

12 Toiminnallinen treeni 25 min
12.30 Funky compatti 25 min
13 Funky kuminauha 25 min
13.30 Tabata 25 min
14 Funky mix 25 min
14.30 Vahvista ja venytä 25 min
15 Shindo rentoutusvenyttely 30 min

Meidän treenimaraton sisälsi nämä tunnit:

Funky kuminauha: Tehokas kokokehon treeni kuminauhaa hyödyntäen. Varsin toimiva ja tehokas tunti! Hikeä pukkasi jalkalihasliikkeissä..huh, huh.

Tabata: Tätä olen ennenkin treenaillut, mutta siitä on aikaa. Tabata on lyhyt ja intensiivinen tehotreeni, jossa sykkeet nousee ja huilitauot ovat olemattomat. Tunti on lihaskuntoa ja kestävyyttä kehittävä tunti. Rankka, mutta ihana!

Huilia, huilia, vettä, lepoa, huilia, vettä.....

Vahvista ja venytä: Kehon vahvistusta ja liikkuvuuden lisäämistä. Hyvä kehonhuoltotunti.

Shindo rentoutusvenyttely: Japanilaista alkuperää oleva tunti, jossa ideana on oppia tunnistamaan kehon ja mielen jännitystilat ja poistaa ne. Tykkäsin tästä, koska tämä oli tehokas venyttelyiden suhteen ja tunnilla ei keskitytty niin paljoa hengitystekniikoihin kuin pilateksessa.

KIVA TAPAHTUMA JA VIELÄ ILMAINEN :)

2 kommenttia:

  1. Huipun kuuloista! Harmittaa kun täälläkin päin oli syksyllä tollainen jumppamaraton, taisivat tehdä oikein suomenennätyksen, ja minä en päässyt sinne! :/ Ois niin mukava käyvä kokeilemassa uusia jumppia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon, että raahasit minut tuonne! Nyt on taas talviunilla ollut liikunnan riemu löydetty ja uusi aktiivisuuden puuska liikunnan suhteen saatu. Tästä on hyvä jatkaa. :)

    VastaaPoista