torstai 12. marraskuuta 2015

NIIN SE KOSTAUTUU, KUN EI LIIKU..!

Turha se on nyt narista ja voivotella, kun on itse aiheuttanut itselleen ongelmia sillä, että ei ole jaksanut liikkua viime aikoina juurikaan. Jos suoraan sanotaan, siitä on aikaa, kun olen liikkunut kunnolla, jotta sitä voisi kutsua "tavis-ihmisen" treenaamiseksi.

Painonnousu on tietenkin heti se näkyvin ongelma, mutta ei pahin. Myös laiskuus ja mukavuudenhalun lisääntyminen ovat jonkintasoisia ongelmia, ainakin minulle. Mutta pahin ongelmani on selkäkivut. Kyllä ihminen on tyhmä! Oma mittarini liian vähäisestä liikkumisesta on selkäkipu. Se ilmenee aina silloin tällöin, about 1 krt/ vuodessa. Nyt on liikkumattomuus tullut siihen pisteeseen, että asialla on tehtävä heti jotain. Selkäkipu aina pysäyttää miettimään ja toteamaan sen missä mennään.

Miten saada itsensä motivoitumaan taas aktiivisesti liikkumaan? Nyt lupaan itselleni, että alan tarttumaan asioihin, liikunnan suhteen, jo tällä viikolla. Katsotaan toteutuuko oma lupaukseni. En halua kärsiä selkävaivoista, riittääkö se motivoimaan minua.

Kuvan lähde: http://www.slideshare.net/MasterFIN/totuus-tymotivaatiosta-miten-motivoida-tyntekij-31762330

3 kommenttia:

 1. Mulla on myös selkäkipu suoraan yhteydessä liikkumattomuuteen :(
  Pääsin jo mukavaan treenimielialaan, ja kas kummaa, heti alkoi flunssa.
  Nyt toivon, että tää menis pian ohi, jotta pääsis juoksentelemaan.
  Liikunnan iloa :)

  VastaaPoista
 2. Selkäkipuun auttaa parhaiten liikunta. Ei muuta kun ylös, ulos ja lenkille. Alussa voi tehdä vähän kipeetä, mutta kyllä se siitä taas ajan kanssa helpottaa. Selkäkivun yleisin syy taitaa olla tiukat alaselän lihakset ja tiukat reiden takaosat. Niitä vaan kanssa rullailemaan ja venyttelemään. Kokemusta on!

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen huomannut, että useamman kuukauden liikkumattomuus kostautuu selkävaivoina. Nyt siis vaan alettava taas liikkumaan ahkerammin.

  VastaaPoista