perjantai 20. marraskuuta 2015

SYKSYINEN KEITTO HIRVIMAKKARASTA

Tänään lupasin tehdä perheen äijille lounaaksi keiton hirvimakkarasta. Ainekset keittoon keräsin jääkaapista, mitä siellä nyt olikaan ja mausteet laitoin oman fiiliksen mukaan. Ainut aine, mikä oli ostettu tätä varten, oli Tiituspohjan Palvarista Hirvigrilleri. Tiituspohjan Palvari sijaitsee Laukaan Leppävedellä, Tiituspohjan asuinalueella.

 
Liemikuutioista rakastan tätä Valkosipuli-yrtti kuutioita, jota käytän usein ruoanlaitossa.
 

 Keitto oli helppo ja nopea valmistaa.
 
 
Tässä ohje:
 
1 ½ l vettä                                                             
1 liemikuutio                                                        
1 pieni bataatti kuutioina                                         
½ parsakaalin kukinnot                                       
1/ 3 -½ pss keittojuureksia                                    
n. 400 g Hirven makkaraa                                   
10 kokonaista mustapippuria                              
merisuolaa maun mukaan                                  
hiven rouhittua mustapippuria                          
 
- Keitä vesi. Lisää liemikuutio + kokonaiset pippurit. Lisää joukkoon kuutioitu bataatti ja parsakaalin
kukinnot ja hetken päästä jäiset keittojuurekset. Keitä.
- Ota makkarasta kuori pois (jos haluat) ja ruskista pilkottuja makkaranpaloja/ siivuja kevyesti pannulla. Lisää makkaranpalat lähes valmiiseen keittoon.
- Lisää merisuola ja hiven mustapippurirouhetta. Anna maustua miedolla lämmöllä hetki. Nauti raejuuston kera.
  
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti