perjantai 23. lokakuuta 2015

MIELEN JA RUUMIIN LEPOLOMA 2

Ajanjaksolla 10-19.10.2015 katkaisin arjen lomailemalla Espanjassa Costa Del Solin alueella. Espanjan etelärannikon alue on entuudestaan tuttua seutua, koska siellä on tullut lomailtua aikaisemmin parin viikon lomajaksoina ja aluetta on tullut koluttua Ranskan rajalta aina Gibraltarille asti. Jollain aikaisemmalla lomalla kävimme myös Ranskan puolella ja toisella vuorostaan Gibraltarilla. Nyt loma suuntautui täysin Malaga- Marbella väliselle alueella, lukuun ottamatta yhden päivän seikkailua sisämaassa Antequeran kaupungissa.

Lomamatka alkoi Turusta laivalla Viking Grace, jossa yövyimme matkan aluksi. Aamulla ajoimme omalla autolla Tukholmasta Västerås- nimiseen kaupunkiin, josta lentää Ryan air "halvalla" Malagaan. Ajomatkaan meni aikaa arviolta n. 1h.

Mutta mikä olikaan loman paras aloitus..? No tietenkin se, että suosikkilaulajani oli Duo- keikalla Viking Gracen pubissa ja minä en tiennyt asiaa edes etukäteen :) Mikä tuuri!


Suosikkilaulajani on tietenkin Pekka Heino, joka on Leveragen ja Brother Firetriben laulaja.


Malagaan saavuttuamme jonotimme n. 2 tuntia vuokra-autoamme, joka oli ennakkoon varattu ja maksettu, lentoaseman toimipisteessä. Vuokra-autofirma oli nimeltään Gold Car. Muiden firmojen tiskeillä ei ollut jonoa lainkaan. Kyllä aika reippaasti ärsytti jonotella autoa, jotta pääsisimme jatkamaan matkaa, kohti majoituskohdetta, joka sijaitsi Mijaksessa. Mijas sijaitsee Malagasta n. 37 km, riippuen vähän mitä teitä ajaa.

Mijaksessa yövyimme huoneistohotellissa, joka oli 3 h + k. Matkaseurueessa meillä oli 5 henkilöä, joten tila oli sopiva meille. Itse majapaikaisaa ei paljoa aikaa vietetty vaan kuljimme autolla ja kävellen sinne sun tänne.

Kohteita, joissa vietimme aikaa oli: Marbellan kaupunki + Puerto Banus, Fuengirola, Torremolinos, Malaga, Mijas Pueblo ja Antequera.


Lämmintä koko matkan ajan oli +22- 26 C. Muutaman kerran ripsautti vähän vettä, mutta sade kesti vähän aikaa.

 
Mikä siellä Espanjassa vetää puoleensa? Vastaus löytyy seuraavista kuvista.
 
 
 


 
Tässä muutama kuva Antequerasta, joka sijaitsee sisämaassa, 87,5 km Mijaksesta. Kaupunki oli varsin huikea nähtävyys taloineen ja kirkkoineen.Vuoristossakin tuli käytyä, vaikka vannotin etten sinne lähde.
 

 
Alla yksi kuva ja hyvin pieni osa El Torcal- kalkkikivimuodostelmasta, joka löytyy Antequerasta, vuoristosta. El Torcal on 1 km korkeudessa ja näkymät sieltä on huimat.
 
 
Paluumatka lomalta toteutui saman kaavan mukaan Malaga- Västerås, Tukholma- Turku.
 
Tässä blogissa olevat valokuvat ovat "jonkinlaisia", koska kuvat ovat kännykästäni. En jaksanut siirtää vielä kuvia hyvästä kamerasta tietokoneelle ja sitä kautta blogiin. Saitte siis tyytyä näihin kuviin, joka ei tuo loman fiilistä niin hyvin esille. Halusin kuitenkin kertoa teille lomastani jotain ja sen miksi en ole ollut läsnä blogini ääressä.
 
Nyt on palattu arkeen ja kiireiseen sellaiseen :(
 
 


3 kommenttia:

  1. Voi, vaikuttaa kivalta reissulta! :-) Kiva kun jaoit pienen palan Epssanjaa meidän kanssa :-) Ja voi, tommonen viinilautanen ois kiva Suomessakin :-)

    VastaaPoista
  2. Kivoja kuvia! Olen käynyt Espanjassa vain työn merkeissä, mutta näitä katsellessa tuli ajatus, että voisi siellä kyllä muutenkin kierrellä. Oijoi, tunnen matkakuumeen lähestyvän...

    VastaaPoista
  3. Espanja on kyllä mukava maa! Viime reissusta aikaa kulunut jo kaksi vuotta. Ehkä seuraavalla lomalla sitten? t. J

    VastaaPoista