lauantai 17. joulukuuta 2016

MINÄ JA VUOROTYÖ, KEHON VÄSYMYS JA LIIKUNTA

Kirjoitin aikaisemmin tässä julkaisussa, että olen hankkinut Punttis.net sivulta saliohjelman, jota alan noudattamaan 3 krt/ vko. No miten sitten kävikään suurille suunnitelmille. Olen tehnyt tiheämmin yövuoroja ja muita vuoroja (3-vuorotyö) normaalisti sekä käynyt Rukalla reissussa, joten en ole ehtinyt enkä jaksanut fyysisesti. Kyllä motivaatio liikkumiseen on tippunut, kun ei vain jaksa treenata. Keho on ollut väsynyt ja lepo on ollut tarpeen. En osaa enää nukkua niin hyvin kuin aikaisemin yövuorojen aikaa. Uni on katkonaista ja koko keho on ollut kuoleman väsynyt.


Aamupala töissä ennen kotiinlähtöä, jotta pääsee suoraan nukkumaan.

Pidän vuorotyöstä enkä sopeutuisi varmana ikinä pelkkiä päivävuoroja tekemään, mutta välillä koen haasteena vuorotyön aiheuttamat aikatauluongelmat, väsymyksen, kehotuntemukset jne. Hyvinä puolina näen kuitenkin vaihtelevan elämänrytmin eikä mikään päivä tai viikko ole samanlainen.

Olen liikkunut jaksamiseni mukaan ja keskittynyt kevyempiin lajeihin, kuten Yin Joogaan ja crosstrainerilla tallaamiseen. Yin jooga on hyvä rauhoittumistunti, mutta myös tehokas venyttelytunti. Crosstrainerilla tallailin eilen ennen yövuoroa 30 min treenin valmiilla performance-ohjelmalla. Oli tehokas: keskisyke 146/ max 159/ kalorit 275. Kyllä tämä sohvalla makoilun voitti. Tässä päivitetty liikuntapaiväkirja.

Kokeilin yhtenä päivänä tällä viikolla Punttis.net sivustolta saamaani saliohjelmaa, jota jouduin soveltamaan ja lyhentämään muiden aikataulujen vuoksi. Mutta kokeilin kuitenkin 3- jakoisesta ohjelmasta yhden päivän ohjelmaa - > rinta, hauis + keskivartalo ja aion jatkaa ohjelmalla, ehkä jo huomenna, kun on vapaapäivä. Tavoitteena tehdä 3- jakoista ohjelmaa 3 krt/ vko.

Tässä itse sovellettu nopea saliohjelma tältä viikolta:

20 min crosstrainerilla lämmittelyä
 
penkkipunnerrus tangolla 3 x 12
 
rinnan levitys laitteessa 3 x 12
 
naisten punnerrus 3 x 10
 
hauiskääntö käsipainoilla 3 x 12
 
scott- hauis 3 x 12
 
perusvatsarutistukset matolla 3 x 12
 
vinot vatsalihakset matolla 3 x 12
 

Onko teillä muilla haasteita (jaksaminen, liikunta, ruokavalio) vuorotyön kanssa? Miten olette ratkaisseet haasteet?

1 kommentti:

  1. Itsekin teen vuorotyötä joten tiedän todellakin mistä puhut:/ Tsemppiä kauheasti! Nyt on haaste blogissa:) -Laura-

    VastaaPoista