sunnuntai 23. lokakuuta 2016

LIIKUNTAPÄIVÄT 22.10.2016 JYVÄSKYLÄ

Liikuntapäivät ovat kerran vuodessa järjestettävä tapahtuma kaikelle kansalle. Liikuntapäivien tarkoitus on houkutella ihmisiä tutustumaan ja kokeilemaan ilmaiseksi kuntosali- ja ryhmäliikuntapalveluja tapahtumassa mukana olevissa kunto- ja terveysliikuntakeskuksissa. Jyväskylässä tapahtumassa mukana olleita keskuksia oli tänä vuonna ennätys vähän, vain 4 keskusta (Kuntomaailma Ahjokeskus, Kuntomaailma Torikeskus, Elixia ja LeWell). Aikaisempina vuosina tapahtumassa on ollut useampia keskuksia mukana.

 
Tapahtumaan tuli ennakkoon rekisteröidyttyä ja piti valita keskus, missä aikoo kuntoilla. Valitsin ohjelmasisällön mukaan paikaksi Kuntomaailman (Ahjokeskus). Rekisteröityneet osallistuvat samalla myös valtakunnallisiin tuotepakettien arvontoihin. Tänä vuonna palkintoina oli mm. FAFin koulutusrahaa PT-opintoihin, Fustra harjoittelutunteja, Polarin aktiivisuusranneke, Ice Power kylmägeeliä ja pääpalkintona 2 kpl  Fysioline harjoitus- / kuntopyörää Vision Upright bike U20 (arvo n. 3100€).
 
Kotimatkalle mukaan sai myös pienen vihkosen, jossa muutama alennuskuponki eri tuotteisiin verkossa tai kuntokeskuksissa sekä mainontaa. Vihkonen sisälsi myös kaksi vapaalippua liikuntapäivätapahtumassa mukana olleisiin kuntokeskuksiin, valtakunnallisesti. 


Kuntomaailma on minulle entuudestaan tuttu, koska olen käynyt kaverin kanssa siellä viikon ajan treenaamassa ns. "kaverikortilla". Kaveri on Kuntomaailman jäsen. Valitsin vaihtoehdoista huolimatta Kuntomaailman treenipaikaksi liikuntapäivänä pääosin sen sijainnin vuoksi ja sen, että tiedän heidän ryhmäliikuntatuntiensa olevan laadukkaita. Ryhmätuntien ohjaus ei pettänyt tälläkään kertaa. Osallistuin liikuntapäivässä seuraaviin tunteihin:

klo:11.35 Core
klo:12.10 Body Pump 30 min näytetunti
klo:12.40 Bodypalance 30 min näytetunti

Alun perin olin suunnitellut meneväni ennen Core- tuntia Lime sisäpyöräilytunnille, mutta nukuin liian pitkään aamulla ja missasin koko tunnin. Hups! Salilla en käynyt muuta kuin lämmittelemässä hetken crosstrainerilla ennen tuntien alkua. Kuntomaailman salipuoli ei ole makuuni. Se on liian vanhanaikainen ja ergonomisesti en pidä laitteista. Vapaapainopuoli on kuitenkin hyvä ja monipuolinen. Kuntomaailma on yksityinen eikä voikaan kilpailla isojen ketjujen kanssa. Siinä varmasti suurin syy miksi salilaitteita ei uudisteta samaan tahtiin kuin isoissa ketjupaikoissa.

Tapahtumassa oli tarjolla myös tarjouksia Kuntomaailmaan, kakkukahvit ja dippikasviksia sekä luentoa salitreenaamisesta. Luennolla en käynyt vaan keskityin liikkumiseen.

Lisää Kuntomaailmasta voi lukea tästä ja liikuntapäivistä voi lukea tästä.


Oletko osallistunut näihin valtakunnallisiin liikuntapäiviin? Jos olet, kerro kokemuksia.

 

1 kommentti:

  1. Harmi, kun en ollut tietoinen liikuntapäivästä :( Ihme, ettei edes facebookissa ole tullut yhtään ilmoitusta vastaan.

    VastaaPoista