tiistai 7. maaliskuuta 2017

FLUNSSASSA KOTONA - KIPINÄ PAINONHALLINTAAN SYTTYI YLLÄTTÄIN -GO FAT GO

Olen ollut 4 päivää flunssassa ja kuumeessa. Kuume ei ole noussut korkealle, mutta lepoa olo on vaatinut. Nuha, päänsärky ja hengityksen raskaus sekä pistokset rintakehällä ovat olleet pääoireita tässä taudissa. Tänä vuonna pääsin siis helpommalla flunssan kanssa. Viime vuonna samaan aikaan olin keuhkokuumeessa. Tässä muistoja siitä ajasta.

Kuva: Pixabay (muokattu)

Sairastelu on ikävä asia, mutta voi sairastaessa syntyä omassa päässä myös itseä motivoivia ideoita, kun aikaa on miettiä asioita. Nyt alkaa itsekuria löytyä, ainakin omasta mielestä :)

Tässä päässäni syntynyt motivoiva idea:

-> 10.6. 2017 on läheisen tärkeät kesäjuhlat tiedossa ja haluan olla siellä hoikempana ja hehkeämpänä kuin nyt olen. Sen vuoksi aion nyt todella miettiä mitä suuhuni laitan ja millaista liikuntaa aion harrastaa. Myös tämä juhlien juhlakalu harrastaa painonhallintaa ko. juhlaan asti. Aion ostaa juhliin jonkun ihanan uuden mekon, joka istuu hyvin eikä vastamakkarat suuremmin asua häiritse. Siinä motivaatiota kerrakseen. Katsotaan toimiiko tämä, kun mikään muu ei toimi :)

-> Kaivoin esiin vanhan Go Fat Go- ruokavalio-ohjeen, jota olen joskus noudattanut pääosin hyvin, pienin muutoksin. Silloin pidin 1 herkkupäivän/vapaasyöntipäivän viikossa ja ruokavaliota noudatin stressaamatta about 90%. Painoa tippui ja olo oli hyvä. Ko. ruokavalio on kuitenkin ns. dieetti, mutta sitä mukaillen (runkona pitäen) voi helposti tehdä muutoksia omaan ravitsemukseen. Ruokavalio-ohjetta voi hioa (esim. puuron tilalla olen syönyt välillä 2 kpl Real-leipää kananmunalla ja vihanneksilla). Aion pitää ruokavaliorungon mielessä ja pyrkiä noudattamaan sitä parhaani mukaan.

-> Go Fat Go ruokavalio-ohje löytyy itseltäni paperiversiona sekä netistä esim. tästä

-> Mitä liikkumiseen tulee, aion jatkaa tavoitetta 5 h tai 5 treeniä liikuntaa/ vko. Nyt liikunta on jäänyt flunssan ajaksi pois, mutta palaan pikku hiljaa sen pariin. MahaMaaliskuu- haastetta olen noudattanut. Se onneksi onnistuu kotonakin.

-> Ja mitä siihen tulevaan juhlamekkoon tulee, toivon, että voisin ostaa Desigualin jonkun mekon. Rakastan niiden kuoseja ja tyyliä. Katso, vaikka miten ihania esim. tästä.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Itsekin olen miettinyt tuota kerta viikossa herkuttelua, hienoa että siltikin voi laihtua:) -Laura-

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempistä. Sitä tarvitaan :)

    VastaaPoista