keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

SYNTTÄRIT ROOMASSA JA ARKEEN PALUU

Sain synttärilahjaksi perheeltäni matkan Roomaan, jonne sitten lähdin "pyöreitä" juhlimaan serkkuni kanssa. Serkkuni kanssa en ole ennen reissannut, mutta nyt olen ja varsin hyvä matkakumppani olikin. Hän toimi pääkartturina ja minä nautin huolettomuudesta perässä. 

 

Colosseum oli niitä kohteita, jonne oli pakko päästä. Iso ja vanha se oli, hienokin, mutta moni muu nähtävyys vei voiton kauneudellaan, kuten alla olevan kuvan suihkulähde Fontana di Trevi. Tosin kuvassa ei näy itse allasta, kun ihmisjoukkoa on edessä.

 
Monessa paikassa tuli käytyä to 5.5- su 8.5 välisenä aikana. Koska tämä ei ole matkailublogi, en esittele enempää matkakuviani, joita on sitten paljon. Vatikaani tuli myös nähtyä ja koettua.
. 

Koska kävelimme aamusta iltaan, piti eväätkin olla sen veroiset. Yleensä söimme ravintolassa, mutta yhtenä päivänä nautimme picnic- eväät puistossa. Kyllä vatsa oli täynnä näiden pöperöiden jälkeen. Perunapitsa oli erikoista ja yllättävän hyvää (ohuita perunasiivuja paistettuna pitsan päällä).Rooma on kaunis kaupunki, ihastuin. Kaupunki on kuitenkin sellainen ettei siellä voi loikoilla lomalla vaan se tulee "suoritettua" läpi eli ravattua hullunlailla nähtävyydet läpi.  Ruoka oli hyvää ja viini halpaa.
 
 Matkan jälkeen tuli arki...
 

Tässä kuvaa kävelylenkiltä Jyväskylän sataman läheisyydestä. Tuli eräänä iltana lähdettyä extempore kävelylle ystävän kanssa: Alban ranta- Ainolan ranta- satama- Alban ranta. Kävely ei ole mun suosikkikuntoilua, mutta ystävän kanssa höpöttely samalla teki siitä varsin mukavaa. Tästähän voisi ottaa jopa tavan, vaihtaa kuulumisia kävelylenkin ajan eikä puhelimessa tai Messengerillä.

 
Tässä kuvaa mökiltä, kun uskaltauduin olla siellä yksin yötä. Mökki ilman vettä ja sähköä järven rannalla. Suurin pelon aihe oli metsässä elävät eläimet ja linnut. Ties mitä siellä liikkuu!
 
Muuten arkeen on mahtunut lähinnä töitä!!!

3 kommenttia:

  1. Voi Rooma oli ihan huippuihana kohde! Elimme pelkällä jäätelöllä :D, mutta onneksi kilometrejä kertyi kävellen mukavasti. Näkemistä tuossa kaupungissa riittää!

    VastaaPoista
  2. Rooma on kyllä hieno kaupunki. Kävellen aika hurahtaa nopeasti. Niin paljon nähtävää. =)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista