lauantai 27. tammikuuta 2018

TESTISSÄ: UUSIA TUTTAVUUKSIA TERVEELLISTEN HERKKUJEN RINTAMALLA

GUACAMOLE

Rakastan guacamolea ja erityisesti tuoretta sellaista. Aina etelä- Espanjassa käydessäni on tullut ruokakaupoista ostettua, vihannesosastoilta,  kylmälaarista tuoretta guacamolea. Sitä on sitten nautittu leivän päällä levitteenä. Suomessa en ole nähnyt, ainakaan Jyväskylässä, tuoretta quacamolea. Kaupoissa on näkynyt vain texmex-tuotteiden "säilykeversioista" quacamolesta. Nekin ovat hyviä, mutta vain maissilastujen dippailuun. Eivät vedä vertoja vastaavalle tuoreelle versiolle. Vaikka rakastan tuoretta quacamolea, en ole sitä kuitenkaan tehnyt itse kuin kerran. Olen niin laiska itse tekemään toisinaan ruokia, joita saa valmiina hyllystä. 


Jyväskylän Seppälän Citymarketista löysin tuoreen version quacamolesta, vihannesosastolta, kylmälaarista. Mikä iloinen yllätys se olikaan! Tuote lähti heti testaukseen.

Native quacamole pakkauskoko 150 g,  jossa 95 % avocadoa

+ Espanjalainen, aito tuote
+ Raikas maku
+ Kuohkea koostumus
+ Hinta noin 2 e

- Liian pieni pakkauskoko, koska meinasi loppua heti kesken

 
 
JUNGLE JUICE BAR
 
Kävin kaverin kanssa hänen suosituksestaan smoothiella Jungle Juice Bar:ssa Jyväskylässä, Sepän kauppakeskuksessa. Alun perin tarkoitus oli mennä vain kahville, mutta päädyimmekin tänne välipala smoothielle.
 

Paikka oli ns. pystybaari, jolla oli muutaman pöytäpaikka. Uskon, että useammat asiakkaat ostavatkin juomansa mukaan eivätkä jää nauttimaan niitä paikan päälle.
 
 

Oma juomani oli proteiinismoothie nimeltä Flamingo. Se sisälsi seuraavat ainesosat: mango, mansikka, päärynä, kookosmaito, gojimarja, vanilja, heraproteiini, omenamehu ja jäitä.

Juomaa oli kahta eri kokoa, joista valitsin pienen (kuvassa ylhäällä).

Lisää paikan muista mehu- ja smoothietuotteista voi lukea täältä.

+ Jungle Juice Bar on kiva ja terveellinen vaihtoehto kahviloille ja pikaruokapaikoille
+ Laaja valikoima tuotteita
+ Valitsemani proteiinismoothie oli herkullinen, kuohkea, makeus oli sopiva ja koko riittävä
+ Tuotteet sopii nopeaksi välipalaksi tai herkutteluun

- Kalliit hinnat eli ei tulisi käytyä kovinkaan usein (meidän kahden pienet smoothiet maksoi yhteensä reilu 13 e)

RAAKASUKLAA

Leaderin Raw Choco kausimaku creamy blackcurrant (45 g) houkutteli kaupassa testaamaan itseään. Ajattelin, että maku olisi mahdollisesti raikas ja kirpeä, mutta eipäs ollutkaan.

Raakasuklaapatukassa on kaakaota min. 70%. Leaderin suklaa on valmistettu Criollo-lajikkeen raakakaakaosta (Peru tai Ecuador), jota ei ole paahdettu.


Raakasuklaapatukka piti sisällään seuraavat ainesosat:  Hienoa 70 % tummaa suklaata (kaakaomassa, ruokosokeri, kaakaojauhe, emulgointiaine(soijalesitiini)), mustaherukanmakuinen täyte (sokeri, maitojauhe, kaakaovoi, rasvaton maitojauhe, emulgointiaine (soijalesitiini), aromit).

Yhdessä 45 g patukassa on 250 kcal, rasvaa 16 g, hiilareita 22 g, proteiinia 3,8 g ja sokeria 17 g.

+ Kaakaon osuus 70 %
+ Raakasuklaapatukan koko 45 g (5 palaa)

- Älyttömän makea. Ei pystynyt syömään kuin 2 palaa viidestä yhdellä syöntikerralla. Todella  sokerisen makea. Yök! En tykännyt.

(Lähde: http://www.leader.fi/product/winter-favorites-raw-choco-black-currant-45-g/ )



2 kommenttia:

  1. Rakastan tällasia postauksia <3
    Jugnle juicebar on huippu paikka, turhan kallis vain! Smoothiet tehdään aidoista hedelmistä ym.
    Quacamole lähtee ehdottomasti kokeiluun, kunhan sellasen jostain löydän hyppysiini.
    -Laura-

    VastaaPoista
  2. Jungle juice bar:n juomat tosiaan taitavat olla aidoista hedelmistä ja marjoista. Siinäpä syy hintoihin, mutta laadukasta ja aitoa juomaa parhaimmillaan.

    VastaaPoista